Vad är Livetsliv?

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbour. Catch the trade wind in your sails.
Explore. Dream. Discover”. (Mark Twain)

Vad handlar då livetsliv egentligen om?

Livetsliv, det handlar om glädje. Äkta glädje. En sådan glädje som du känner när du gör precis det du vill göra. Just här och just nu. Det handlar om att våga tro på sig själv. Ja, och på andra. Det handlar om att kunna släppa taget. Och att skita i vad andra tycker. Likaväl som det handlar om att lyssna till andra och ge av sig själv.

Ja. Det handlar om att våga ge av sig själv, till andra. Att oskamset våga blotta sig själv. Att vända sig in-och-ut och öppna sig så mycket så att man tror att: Om nåt går fel nu, ja då – Då är det kört.

Det handlar om att våga vara sig själv och göra vad man vill. Det handlar om att hänge sig till sig själv och att vara nöjd med den man är och vad man gör. Det handlar om att se möjligheter och sin fulla potential; Att göra alla ord, tankar, idéer och drömmar; till verklighet. Ja, just det. Till sin egen verklighet. Det handlar om förändring. Det handlar om att alltid (!) se till att vara glad och nöjd.

Det handlar om respekt. Självrespekt och respekt för andra. Respekt för livet. Det handlar om att klättra berg, springa mellan världshav, cykla ikapp, ta en fika med sin bäste vän, ligga död i soffan på en söndag och mycket mycket mer. Det handlar om de små sakerna. Och de stora. De handlar om när och fjärran.

Det är ett självförverkligande, men det är ingen religion.

Det är en livsstil.

bilder-1802.jpg

Leave a comment

Kommentera artikeln...