Ständigt på löpen!

Redan när det är slut så längtar man tills nästa gång. Nej, nu trodde du fel, det är inte skogsplanteringen jag pratar om. Det här är St Olovsloppet med löparklubben IK Skabbräven. En lagstafett där det lag som springer snabbast mellan Trondheim och Östersund vinner.

snv30076.JPG

På bilden ser ni Jörgen “Ryssen” Tjärnström, som till sin stora förvåning och lycka upptäcker att han blivit något av en reklamprofil!

Vi skabbrävar har kommit till den stora insikten om att det egentligen inte handlar om att skära mållinjen först, utan att på vägen ha så roligt som bara möjligt. Så därför tävlar vi i det istället!

I år hade vi väldigt hård konkurrens av Göteborgslaget Synsam. Men på grund av att de var tidsmässigt före oss i målet i Östersund och därför ådrog sig en massa minus poäng, så vann vi den egentliga tävlingen – i att ha kul! Även om de stundtals bar snäppet mer media-vänliga utstyrslar.

dsc03252.JPG dsc03320.JPG

Smakprov på hur man klär sig, om man kommer från Göteborg.

I spetsen av skabbrävsflocken har vi som lagledare och banbrytare Jonas “Sorkpesten” Danvind. Det är han som under flera år sett till att vi skabbrävar inte dött i skabb utan istället fått återförenats och klia oss med våra jämlikar. I år var laget extra stort och trycket på att få vara med att springa likaså.

st-olavsloppet-2007-031.jpg st-olavsloppet-2007-021.jpg

På bilden ovan ser ni hur Sorkpesten först släcker törsten i en norsk å och hur han sedan hugger tag i Inge “Skottskadan” Brömster.

st-olavsloppet-2007-045.jpg

Här ser ni självaste chefredaktören för vår egen tidning “Ylet“. Det är Bo “Räm-bo” Nilsson.

Så därför (på grund av att fler vill vara med) har angenäma spekulationer kommit igång, om att nästa år få ställa upp med två fullblodade skabbrävslag!
Önsketankarna tar oss kanske inte helt oväntat till att det ska vara ett lag med löptikar. Så, kvinnliga läsare. Är det bara vi män (och de modiga kvinnorna ni ser på bilderna nedan) som klär i rosa linnen, rävsvans och alldeles för korta shorts? Eller törs ni också vara med?

snv30081.JPG snv30130.JPG

Jag, Henrik “Räövskägget” Enberg och Jonatan “Kliet” Karlsson har varit med skabbräven på äventyr ett par gånger nu och det är verkligen lika kul som det ser ut!

snv30119.JPG snv30071.JPG dscf2213.JPG

dsc03263.JPG snv30128.JPG snv30150.JPG

snv30132.JPG st-olavsloppet-2007-082.jpg st-olavsloppet-2007-093.jpg

st-olavsloppet-2007-102.jpg st-olavsloppet-2007-048.jpg

Nästa år ska vi synas mer och springa lite fortare!

Lev och må, Skabbrävar!

/Haank

5 replies on “Ständigt på löpen!”

 1. Vilken resa det var! Otroligt skoj och underbara männinskor =) Två skabbrävs lag låter helt kanon! Jag ska börja ragga folk 😀 Nästa år ska formen toppas lite bättre också! live long and run fast

 2. haha, ser för jäkla härligt ut! får se om jag någonsin kommer i så kallad “form” så ska jag banne mig inte vara omöjlig på att hänga med! 😀

 3. För så e ä å så bli e,
  först klå e sen svi e!

  Precis som Räövskägget skriver är det, att gå i mål först är inte viktigast, det är vägen dit! Mycket bra skildring Räövskägget!!!

  Brukar säga till dem som tror att de kut för sakta: det är bara bra, för då syns man under längre tid och för oss skabbrävar är det viktigt!

  Alla skabbiga, klådbetyngda rävar som var med i flocken i år har gjort det kanonbra och vi hade ärligt talat skitkul! Det har fällts en del bevingade uttryck under årets lopp, en del är förbehållna flocken, en del kan nämnas, t ex:

  Ryssen: Jag tar 700-800 kg i bänkpress.

  Det förblev oemotsagt, eftersom Löpsteget inte kunde bevisa motsatsen…

  Ryssen efter dansen på banketten: Säg inte nej, säg kanske, kanske, kanske…

  Det återstår att se hur det blir med den biten 🙂

Comments are closed.