Blev du knäckt i norrland?

Det var som att alla bitar föll på plats och att stundens ögonblick överträffade allt som hade hänt och som skulle hända. Har ni känt det? Det där när hela världen för en kort stund känns så enkel och så bra. Ni vet, den där glimten av klarsynthet och total kontroll. Det där ögonblicket då du känner hur det ilar längs med ryggraden och hur nackhåren ställer upp sig på rad. Mmm, det är ju sådana stunder man lever för – eller hur?

_mg_3060.jpg

foto: Tomas Hjärtström

Jag stod där på Vallbergets topp och spanade ut över den till dagen i ära, spegelblanka Tavelsjön. Som hämtat ur en handbok för hur perfekta förhållande är för paddling så ser jag hur täten i tävlingen ivrigt kommer paddlandes mot en av ö-kontrollerna. Snart kan jag skåda uppemot sextio kajaker som är på väg mot mitt håll. Då kommer den. Den där härliga rysningen som jag precis pratat om. Jag känner hur timmarna av förberedelser tillintetgörs. Jag ringer Andreas som är tävlingsledare och berättar om min ganska banala men ack så viktiga uppenbarelse. Han skrattar gott. Tävlingen är i full gång och bitarna faller på plats.

Här är några bilder från tävlingen av Anders Engberg

start.jpg sten.jpg vatten.jpg yes.jpg
Här nedan är bilder tagna av Tomas Hjärtström

stefan.jpg myr.jpg josefin.jpg

ledningen.jpg

IKSU-multisport hade efterfrågat förstärkning till funktionärsstaben. Vi i ”lifelivers-gänget” var med och på plats, och gjorde tävlingen och dagen till det bästa. På norrlandsknäckets hemsida finns det massor av bra bilder och resultat från tävlingen. Vi är också stolta att den här gången ha mycket av händelserna på film. Klicka här för att se vad Daniel Sjödahl har klippt ihop!

Ps: Om du känner att du har haft en tung inledning på hösten så bör du spänna ditt läsaröga extra noga nu. För här är vändningen vi alla gått och väntat på. Fitt Orvar har som du vet varit stark den senaste månaden. Han har bland annat brutit mitt nyckelben (samma dag som Jonas nyckelben blev helt). Han har också hunnit med att stjäla plånböcker på Menorca och mobiler i Madrid. Han har dessutom trasslat till kärleksliv och lurat folk på pengar. Men nu går vi som sagt mot bättre tider, för det är nämligen så att Hägglund skaffat Orvar en rival. Emil kallar honom för Razorblade och de bor nu i samma akvarium (både Orvar och Razorblade är alltså akvariefiskar). Orvar har redan fått sig en rejäl omgång och ”Blade’s” mer glada inställning till livet har redan börjat sprida sig.

Så du kan vara lugn. Allt ordnar sig!

10 replies on “Blev du knäckt i norrland?”

 1. First!

  Tävlingen var riktigt skoj, trots att vi bara var funktionärer! Kassen med mat gjorde sitt.

  Orvar har varit i riktigt dåligt skick dom senaste dagarna, vilket kan ses som något bra, förhoppningsvis kommer våra liv bli mycket bättre i och med Razorblades inflyttande

 2. Sluta ljuga om bättre tider!
  Jag kan säkert konstatera att beslutet att sära på Razorblade och F. Orvar var ett stort misstag då fittest genast tog tillfället av ökat makt att klippta av låset till min cykel och överlåta den i någon annans ägo!
  Sånt kan vara lite irriterande när man redan är sen till mötet!

 3. Tävling var kul att se, samt att den gav mersmak att filma. Kanske får filma Orvar och visa världen hur ondska ser ut.

 4. Nicklas, komiskt nog slog EXAKT samma idé mig idag.

  *intoning* Man ser Orvar, lika ondskefull som vanligt, ligga funder på vad han ska ställa till med.
  *snabbt klipp* OLYCKA
  Och så vidare…

  Ställer nån upp som stuntman?

 5. jag kan gå in i lite dörrar, har faktiskt blivit lite av en expert på det. jag har tre stygn i pannan som kan intyga!

 6. mm.. fittorvar bestämde sig för att stänga dörren precis när jag skulle gå igenom. sånt kan vara lite irriterande!

 7. Hej Bro!
  hur är det? det var längesedan man hörde något från dig.. jag sitter på skolan nu och väntarpå att jag ska ha filosfi.. :/ men men, hör av dig någondag det skulle vara kul.. jag har aldrig pengar på mobilen så..
  jag hoppas allt är bra.. här nere i motala är allt bra.. kom och hälsa på något.. 🙂
  Puss och kram/ Little MO

Comments are closed.