En dubbel espresso till -tack!

(..Alla kaffeälskare bör sätta på bryggaren)

För nu ska jag berätta om en mörkrostad frihet, med smak av frisk bergsluft. Det lapphandskarsnöar ute och är gatuljusmörkt. Lukten av färskt kaffe sätter fart på ditt dagdrömmarsinne. Espresson är rättvisemärkt och odlad på bästa tänkbara sätt. Känner du smaken? Mmm…Det är Livetsliv. Du känner dig Fri och Stark. Världen är Din. Ta för dig.

Efter en lång arbetssöndag och fem espressos för många Och med inspirationen av nedanstående inlägg så var sömnen redan åsidosatt.
Nu när David är på praktik och Selfserving i sin gamla pojksäng, så smyg-lånar jag hans andra pojksäng (jag har faktiskt mina lakan! Raftest!) här på Stället.

Det var med rädsla för döden men med lust för livet, som jag, natten till rage-måndagen den 19 mars, försökte sova. Som sagt, 90 % av dödsfallen sker i sängen (det kanske är därför min soffa-säng på stället, känns så trygg?). En kort sömn, en tidig morgon och ljudet av Davids hårdrocksskiva från Lycksele skidgymnasium -återupplivade koffeinet och jag var än en gång i fullt Liv. Vid halv åtta tiden, efter hårdrocksdansen, så satte jag mig ner med André vid frukostbordet. Han var på väg till skolan. Desperat eftersökte jag råd och sömnmedel…

Men istället slänger han fram en rosenrot 3000mg (6 ggr så starka som de ”extra starka” i hälsokostbutikerna). Grattis! Man behöver inte sova. Men ibland är det bra.

Inatt ska jag och Jonis högtryckstvätta maskinerna på massafabriken i Obbola. Han har dessutom varit febersjuk i några dagar. Det är lika hårt som det låter. En dubbel espresso till – TACK!

dapict0206.JPG

Madest och Koffe. Två killar som vet hur kaffet ska smaka. Ja, Koffe tycker till och med att man ska tugga sig igenom den första koppen! Det ni!

9 replies on “En dubbel espresso till -tack!”

  1. fan vi måste börja göra kok kaffe! det är krydda på tillvaron. har man en gång bryggt det med en kaffesugen svensson klockan 4a på nyårsnatten kan man inte göra det utan ett leende på läpparn.
    (är det inte 3500 mg i dom där mirakelpillerna?)

  2. Jag saknar Jonas! Borde vi inte få en lägesrapport från den gamle flöjten snart?

  3. Åh! Är det inte “KaffeKoffe”! Han känns lättast igen på de klarvakna ögonen och det breda leendet frågandes “Kaffe?!” med kannan i högsta hugg 🙂

  4. häänkfan! dina sovproblem e över… hört talas om rödvin??

  5. Var glad ni for kaffet har i Indien finns inget mojligvis lite nescafe som smakar skit.
    Annars ar allt mycket battre an i Svedala. F.Orvar bor tex inte har.

Comments are closed.