Morgonstund är guld i mun!

Det där med att kliva upp tidigt är ju inte allas grej. Det brukar vara mig personifierad. Men på senare tid så har jag inte haft något emot att ligga och dra mig på morgonkvisten. Kanske är det ett ålderstecken, eller så är det bara en sådan där periodgrej.
Hursomhelst så är det nog viktigt att ta sig tid, morgonstund är ju trots allt guld i mun.

Men i lördags så fanns det inte riktigt tid för morgondröneri. Det var upp med tuppen som gällde. Erik Gradin som var morgonpiggast i gänget hade utlyst samling kl 07.00 på Hallstaberget i Sollefteå. Det var bara att gilla läget, man är ju ingen bangare när det kommer till uppstigning.

img_5023.JPG

Erik Gradin, Peter Jönsson och Johan Johansson gör sig redo för att testa isen på Spannsjön

img_5051.JPG

Peter, Johan och Nils Rydenfalk gör sig förtjänta av vårsolen

Vi klev inte upp tidigt bara för att Erik tycker det är kul utan också för att hinna med att åka på skaren. När vi skateade iväg var det ingen som ångrade tidsvalet. Det var perfekt skare, klarblå himmel och bländande sol. “Så här skulle man ha haft det” – konstaterade vi, stolta och glada-i-hågen.

Större delen av turen kom att ägnas åt grabbsnack och en tävling i vem som kan åka över tunnast is. Som tur var så behövde ingen räddas ur isvak, men med det sagt så menar jag Inte att ingen blev blöt. Magnus Jonsson var hetast och den som sist åkte över isen.

img_5041.JPG

Peter Jönsson trampar is

Tävlingen avslutades när ingen tog potten bestående av: en kaffe på stan, två dammsugare (de man äter..), en öl och en jäger. Det var nog lika bra, för den som hade gjort det, hade nog också fått sig ett kallt dopp.

Nedan finns lite filmbevis från turen! Det är ju lite skakigt, men ni får ha överseende med att filmaren också åkte skidor!

6 replies on “Morgonstund är guld i mun!”

  1. kul att man fick vara med denna morgon! Gott sällskap, sol, skare, en isvak och ett par skidor vad mer behöver man?

  2. tack! kameran hölls i handen. Glömde berätta att turen medförde en trasig pjäxa, en bruten skida, en bruten stav och en knäckt bindning! Haha!

  3. Det låter dyrt det där, men roligt! När jag såg bilderna (och den suveräna filmen) påminde det mig om när jag och Norling gjort dubbdäck, jag körde ner framhjulet och händerna genom isen på V. Spannsjön, körde över Norling med dubbdäcken och vi hann också gå genom isen på Ö. Spannsjön, men där var det bara knädjupt. Nåja, allt var väl inte på samma gång, men Sollefteå med omgivning har ju verkligen sina skönsidor. Oj, nu kom jag tänka på den härliga myrfotbollen ovanför sopstation… Bra jobbat, lifelivers!

  4. Sorkpesten: Jag kommer aldrig att glömma turen från sopstation med dig och Norling. Hans plötsliga dyk i diket när han skulle köra runt vägbommen och hur du fick putta mig uppför backarna! Härliga tider!

Comments are closed.