Snö till norrlänningen!

Hade jobb planerat i Stockholm tors-fre denna vecka så jag passade på att stanna 1 natt extra för att vara med och köra Keps Cup i Tullinge (Mountainbike). Hade ju sett framemot att äntligen få testa min nya pärla på torra och fina skogsstigar. Till mitt förtret men också till min lilla fördel och glädje så kräksnöade det dock under natten till idag så det blev allt annat än torrt och snabbt….

Slaskigt även för en från ovan dalälven. Här utanför pressbyrån i Tullinge.

Sov över hos min kollega i Hägersten och tog pendeln till Tullinge där tävlingen var. Hann precis med första tåget….hann dock inte att köpa biljett men hann med att se att det kostade 1200 kr om man inte hade biljett…hann dock också med att träffa på en kille som sa att den här tiden kollar de aldrig…så det blev en regelrätt “plankning” med lyckat resultat. Framme i Tullinge rusade jag in på pressbyrån och köpte lite sportdryck till racet samt en halvsunkig espresso för att få upp värmen och geisten.

Cyklade sedan till starten vid Brantbrinks IP, träffade glada arrangörer som minsann inte tänkt ställa in pga snön – yes!

Rekade ett varv på banan och ägnade sedan resterande minutrar innan start till att torka mig torr och värma upp inomhus.

Sen gick starten, ca 30 tävlande herrar på en 3.5 km bana x 5. Fick en fin start och la mig tvåa bakom en kille på heldämpad Niner med carbonhjul. Upptäckte ganska snart att vi två plus en kille till vart ganska ensamma i täten. Slir och sladd, löpning, bankande på pedalerna för att få i spd-skorna och många kurvor senare så var vi i mål. Kom in som andra man lagom trött och nöjd. Ett race helt i min smak med RIKTIG mountainbikecykling. Kul! Kände att det inte var någon nackdel att ännu inte hunnit påbörjat barmarksträning utan snarare tvärtom. Slira i snön de jag ju bra på om man jämför med att dunka rakt fram på en enkel stig…

Klar fördel att köra 29 er idag!

Tackade sedan för mig och safade med en biljett på pendeln tillbaka. Därefter stressade jag i cykeln i flyglådan, duschade, taxi till centralen – expressen till arlanda och väl där hade jag positiviteten med mig och slapp betala extra för cykeln. Yes igen!

Nu njuter jag istället av lugnet i det klassiska löööövet i latten likt mammalediga mammor och inväntar försenat flyg till Umeå

 

Ikväll blir det lite festligheter för att runda av ännu en intensiv men väldigt rolig vecka!

/Henrik

2 replies on “Snö till norrlänningen!”

Comments are closed.