Cykelsemester i fjällen!

Ni trodde säkert inte att jag skulle hamna här! Det gjorde inte jag heller! Men det var faktiskt min idé (tror jag). Har man köpt helt ny cykel så har man! Då är det bara att låta den visa vad den går för!

Efter lite uppladdning i Vilhelmina gav jag och Emmelie oss av upp i den svenska fjällvärlden fredag morgon vid en säkert ganska okristlig tid. Nästan tio mil senare har jag ondare i bakdelen än någonsin tidigare och är relativt mör i hela kroppen. Vi har passerat rätt mycket fint på vägen uppåt längs Malgomajsjön och Kultsjön. Trappstegsforsen till exempel. Den var jättefin. Vad som var ännu finare var att någon godhjärtad person hade byggt en grill/kiosk bredvid forsen! Vi lunchade vid den lilla macken i Stalon och cyklade förbi det mysiga samhället Saxnäs senare på eftermiddagen. Ett antal kilometer därifrån vid Kultsjöns strand slog vi upp tältet och tillredde en delikat måltid bestående av fullkornsris, rökt renkorv, jordnötter och kokt ägg. Hela Holland vad vi åt! Tältet såg ut att fundera på att ta en tur ut i sjön under antten men i övrigt gick allt riktigt bra.

I dag har vi varit uppe vid fjällsjön Ransarn och cyklat betydligt kortare (6,2 mil) men många många fler höjdmeter. Roligare cykling och finare vyer än igår. Vi har tagit en del bilder men i vanlig ordning har jag ingen sladd med mig… Nu befinner vi oss på Klimpfjälls Högfjällshotell för lite äkta semester 😉 Imorbon bär det av upp över Stekenjokk till Blåsjön och dagen efter det troligen mot Gäddede. Sedan får vi se.

Håll er nyktra gott folk!

Lifelife!
/Jens

Published by Jens

Dream as if you would live forever. Live as if you would die tomorrow.

4 replies on “Cykelsemester i fjällen!”

  1. Låter ju kanonhärligt Jens! Den Svenska fjällvärlden är utan tvekan vacker, ser fram emot bilder när du kommit hem 🙂

  2. låter hur bra som helst! Hörde att ni är i Åre nu och lever lyxliv på holidayclub, inte illa pinkat!

Comments are closed.