Dolomiti Superski: Vinterns stora skidpepp!

dolomiterna

Äntligen är det på gång, ett mycket efterlängtat återvändande till alperna. Att jag inte har varit där sedan resan till Chamonix 2010 är verkligen under all kritik. Det har helt enkelt blivit alldeles för lite skidåkning de senaste året, något jag ämnar göra mitt yttersta för att rätta till. Efter en rätt spontan bokning av en resa med Langley under julhelgen är det nu plötsligt mindre än en månad kvar. Peppen är förbaskat hög!

dolomiten-winter-berge-skitouren

Att få besöka dessa magiskt vackra, UNESCO-skyddade berg som hyser ett av de två största skidområden som existerar på jordens yta har varit en dröm som har varit med mig länge. Jag har hört mycket gott om Dolomiterna, oerhört solsäkert, varierad åkning, gigantiskt skidsystem, alpernas vackraste berg, god mat och dryck i njutningsfylld italiensk anda. Listan kan göras riktigt lång. Nu ska en ny skidjacka inhandlas och träningen läggas om för att bli mer funktionellt anpassad till tuffa dagar i pisterna. När erbjudanden om extremt prisvärda resor från Langley trillade ner i mailen kvällen innan julafton var det bara att haka på. Jag har mycket goda erfarenheter av att resa med dom sedan tidigare så det var inte mycket att tveka inför.

sellaronda

Att genomföra hela rundturen Sella Ronda en dag i strålande solsken, njuta av glaciären Marmolada i ett härligt åk med sina 12 km och 1900 höjdmeter, besöka den gömda dalen Lagazuoi… Kanske krydda med lite lyx i Cortina eller köra världscupspist i Val Gardena. Åkmöjligheterna är närmast oändliga och väldigt varierade. Sen gör den italienska maten och deras berömda kaffe inte direkt saken sämre.

marmolada-11533-1920x1200

För att snabbt försätta kroppen i stridbart skick med fokus på tuff alpin åkning många dagar i sträck har jag modifierat min träning en del för att vara mer funktionell. Många av övningarna består, knäböj är ju som bekant alltid rätt, men lågreps har fått ta ett steg tillbaka till förmån för mer uttålighetsbaserad styrketräning. Löpning i kuperad terräng kombineras med hemmastyrka signerat André Myhrer. De tunga gympassen hämtar inspiration från Sverre Liliequist

Räkna med en eller flera rejäla reserapporter från Dolomiterna mot slutet av januari.

Live the skilife!

Published by Jens

Dream as if you would live forever. Live as if you would die tomorrow.

6 replies on “Dolomiti Superski: Vinterns stora skidpepp!”

  1. Härligt! Du kommerf å det bra. Jag ser fram emotrrapporter!

  2. Härligt! Jag har någon extra riktigt schysst goretex skal som jag inte använder…om du vill testa! märke Outdoor Research

    1. Ooohhh… Det lät riktigt intressant, min gamla skaljacka måste ha minst 8 år på nacken nu och är duktigt trött. Tar gärna den jackan på en testdrive till Dolomiterna!

  3. Man borde åka mer skidor!! Synd att umeå inte har någon riktig skidbacke =)

    1. Vi har ju Bräntberget 😉 Hinner man svänga innan man är nere är man duktig… Vi får styra något till Hemavan framöver!

Comments are closed.