På cykel runt Phuket

image

När jag var nere i Thailand senast beslöt jag mig för att ta en rejäl utflykt på cykel runt ön Phuket. Tanken var att det skulle vara ett bra sätt att se lite mer av ön och samtidigt få en liten utmaning och lite välbehövlig träning. Jag blev inte besviken.
Jag lånade något slags Mountainbike och extremt insmord med sololja samt med en ruskigt ful solhatt på huvudet gav jag mig iväg.

image

Backarna längs Phukets sydvästra sida är ruskigt långa och branta. I masugnsvärmen blev det en rejäl utmaning. Jag får medge att jag gick med cykeln uppför i vissa extrema partier, skyller på en rejält tung cykel! Tur att Starbucks finns…

image

Färden gick från Sai Yuan via Kata, Karon, Patong och slutligen till Kamala. Samtliga orter har rejäla berg mellan sig.

image

Det var en del Thai-trafik men ändå förvånansvärt mycket hänsyn till mig som cyklist. Jag mötte totalt 2 andra cyklister. I Thailand kör alla “motorbike”.

image

På Starbucks träffade jag faktiskt två brittiska snubbar som hade cyklat från Bangkok till Phuket på 8 dagar. De var väldigt nöjda, tips på en upplevelse där!

image

Jag var ute i drygt 8 timmar och var lite spak mot sista stigningen hem. Laddade med lite snabb energi. Det blev runt 6 mil ändå, en trevlig tur. Nästa gång skaffar jag dock hjälm, det var rejäla gropar i vägen och brant!

image

Rekommenderar alla som blir rastlösa på sin Thailandsresa att fara på ett cykeläventyr, det var riktigt värt!

//Jens

Published by Jens

Dream as if you would live forever. Live as if you would die tomorrow.

5 replies on “På cykel runt Phuket”

  1. Häftigt! Cykeln är det ultimata transportmedlet för att utforska omgivningar.

  2. nästa gång kanske du till och med ser över din reseförsäkring.

Comments are closed.