Påsk i Bydalen och Ottsjö

Över påsk så for jag med packade väskor och skidor bussen till östersund för att möta upp en gammal klasskompis jag inte sett på väldigt länge! Vi började helgen med att fara upp till Bydalen (några mil från Östersund) med husvagn och slalomskidor.

 bra-vader.JPG

Det första vi lyckades med, var att glida bakåt i en alltför lång och hal uppförsbacke, vilket slutade med att vi fastnade i diket med ena däcket på husvagnen. Detta ordnade till slut upp sig efter att vi fått hjälp av en Jeep. När vi hade fått i ordning på vår husvagn fick vi höra att det hade snöat 1 m på toppen natten innan vi kom. 🙂

husvagn.JPG puderakning-bakom-kanten.JPG trott-i-benen.JPG

Med Strålande sol och underbar puderåkning i två dagar bakom oss, for vi vidare till Ottsjö för att njuta vidare av ännu mer sol.

 lite-puder.JPG krasch.JPG 

Väl framme i Ottsjö blev det mycket pimpelfiske och skoter åkning i tre dagar. En liten utflykt upp på Ottfjället (1250möh nånting) med längdskidor blev det också. 

  varfor-nappar-det-inte.JPG sol-i-ottsjo.JPG fiske.JPG gott-med-korv.JPG  mot-toppen.JPG markus.JPG emma.JPG inte-langt-kvar.JPG kolbulle-i-mugg.JPG

Det bästa på resan måste jag nog säga att de underbart goda Kolbullarna med bacon som vi stekte över öppen eld med en Muurikka var. Rätt skönt att komma bort från jobbet ett par extra dagar också.

2 replies on “Påsk i Bydalen och Ottsjö”

  1. Den långa, hala backen ifråga, kan det hända att det var backen upp till fjällhalsen? det har blivit en stor attraktion bland turister att åka baklänges nerför den. Det ser ut som du hade en fin påsk iaf!

Comments are closed.