Test: Northwave Artic Commuter GTX

Vem vill vara kall och blöt om fötterna dessa kalla tiden på året? Svaret är såklart ingen, och här nedan finns en lösning!

Den första mtb vinterskon som testas här på lifelivers.com! Eftersom jag cyklat hela mitt snart 27 åriga liv så var det inte svårt att fråga efter denna sko att få testa. Jag har av snålhet och några år av CSN inkomst endast använt mig av Biltemas Neopren skoöverdrag dom senaste åren, och kände stor glädje över att äntligen slippa dessa! När dessa skor landade i postlådan så var jag i min livs form träningsmässigt, men bara några dagar senare så fick jag en inflammation i fotleden, så nu äntligen 4 veckor senare har jag kunnat börja trampa järnet!

Northwave Artic Commuter GTX cykelskor

Länk till liknande skor!

Ca Pris 1700:-

Produktfakta:

Northwaves vintersko med Koala Gortex-membran, fibrer med starkt isolerande förmåga. Den ger maximalt skydd mot vind, regn och snö samt andas bra så att dina fötter alltid är varma och torra. Skon lämpar sig för dig som cyklar till jobbet varje dag och för mountainbikecyklister. Materialet är lätt att rengöra, efter t.ex. leriga turer. Med reflexer och det reflekterande materialet syns du tydligt när du cyklar i trafiken. Sulans material av kolfiber och naturgummi ger bästa grepp. Speed ??Lace-systemet är en snabb och funktionell förslutning. För att garantera en perfekt passform för foten, räcker det att dra i handtaget och vrida vredet

Mina erfarenheter:

Dessa skor har en magisk snörning och är otroligt smidig att kliva i. Jag kliver i dessa cykelskor snabbare än jag gör i mina löpskor! Jag är grymt imponerad med detta snörningssystem. Har alltid gillat Salomons motsvarighet på löpskor så Northwaves lace-system mottogs med glädje. Den har även bra med utrymme framme vid tårna så man kan nog använda en tjockare socka när termometern visar på riktigt kalla grader.

Jag har cyklat till jobbet i vanliga sockar i ca -15 grader och aldrig frusit om fötterna. Till skillnad mot biltemas skoöverdrag då jag behövde använda ullsockar i cykelskorna för att hålla värmen på långa cykelpass så har jag med dessa skor kunnat använda vanliga sockar och ändå kunnat hålla värmen i 10 minusgrader. Om man absolut vill köra långpass i 20 minusgrader så skulle jag rekommendera ullsockar bara för att inte riskera att frysa.

Med hjälp av dubbarna vid tårna så går det även att kliva av cykeln när det är brant uppför om man behöver bära cykeln och det är faktiskt ett bra grepp i sulan. Jag kunde trycka ifrån väldigt bra på hårdpackad snöstig uppför.

Storleken på skon var lagom, lite mer utrymme än vanligt, vilket är bra då man inte vill att tårna ska ta i på vinterskor. Jag har storlek 44 och dessa testskor är storlek 44.

Nästa steg blir väl att köpa både hjälm och handskar tillverkade i samma reflekterande material

I denna blogg blev det inga “action” bilder, detta eftersom jag alltid ogillat att knäppa kort med en massa avbrott och istället bara kötta på och njuta av cykelträningen!

 

Ett stort tack till Bikester.com som tillhandahöll ett testexemplar av dessa skor!

bild-12013-12-19-18-32-36

bild-2bild-3

 

 

2 replies on “Test: Northwave Artic Commuter GTX”

  1. Bra skrivet! Kanske dags för mig med att investera i ett par vinterskor.

  2. Snyggt Jobbat Jonteman! Det lät verkligen inte fel med ett par riktigt rejäla cykelskor på vintern!

Comments are closed.