Siktet är inställt och formen är testad

For ungfar en vecka sedan lyckades vi anmala oss till en 24 timmars cykeltavling i Rotorua. http://www.n-duro.co.nz/24/
Vi ar anmalda i 2-manna klassen och kommer alltsa turas om att, under 24 timmar,  kora sa manga varv sa mojligt pa en 10 km lang bana. Vi siktar sjalvklar pa en framskriden plancering aven om vi i nulaget ar EN pannlampa och och EN bakbroms kort (vi och vi forresten…Det ar Micke som ar en pannlampa och en bakbroms kort).  Da tavlingen inte gar av stapeln forran 28 mars finns det gott om tid till att losa dessa matriela problem.

For att inte chocka kroppen fullstandigt bestamnde vi oss for ett litet formtest. Queen Charlotte Track ar Nya Zealands langsta vandringsled med sina 71 km och stacker sig over den allra nordligaste delen av sydon, ett par mil fran Nelson. For att gora det hela lite intressant bestamde vi oss far att gora leden tur och retur pa en dag(142 km). En fin tanke…med facit i hand lite val optimistiskt kanske…
Vi klev upp i gryningen och laddade med musli och aggmackor. Strax efter 8 lamnade vi parkering som markerade borjan (och slutet) av leden. 13timmar och 20minuter senara rullade vi ater in pa parkeringen. Sista 2 timmarna avklarades utan mat i skenet av en enormt bra Silva pannlampa. Efter ett snabbt kladbyta blev det middag (halv elva pa kvallen) och vi at och drack, och vi drack och at. Sedan somnade vi snabbare an du kan saga -“vilka idioter”.

p3080435.JPG Morgonstund har guld i mun!

p3080440.JPG Ship Cove. Har slutar leden. Vilket for oss betyder att halften ar avklarad. Vi ar vid denna tidpunkt fortfarande vi gott mod, med undantag for en vurpa i sista utforslopan.

p3090445.JPGEn Trott Jonatan Karlsson ater sin elfte musliebar for dagen.

p3090447.JPG
Lika trott Mikael Karlsson skulle kunna morda for en pase chips.  

6 replies on “Siktet är inställt och formen är testad”

  1. Hey!

    Kul att läsa om era äventyr, jag satsar pengar på att ni kommer ta en topp placering! Att Mikael Karlsson gör vad som hellst för en påse chips var ingen nyhet!!! Lowya

  2. Kör hårt i Rotorua och hälsa från mig! Mitt smeknamn där var “Crash” då jag kraschade dator, cykel och bil 🙂 På min tid hette tävlingen Cateye Moonride och var “bara” 12 h (var dock med i ett lag med fler personer). Se till att ha varma kläder och grejer när ni väntar på den andre i tältet. Tror faktiskt att jag var och gick på samma stig som ni cyklade på utanför Nelson, men jag gick bara nån mil övernattade och gick tillbaka. Missminner jag mig inte kunde vägvalet påverkas av ebb och flod också, vilket ibland kunde ge en del höjdmeter att passera. Men höjdmeter är ju inga problem för två hårda kli-bröder som ni! Fasen, ni är bra. Jag är glad att få tillbringa ett dygn i Hemavan med er!

  3. Hårdingar!!!Själv gnäller man över träningsvärk efter ett varv löpning runt nydala. Keep it up, käka morötter!

  4. Galningar!! å du jonte… tack för brevet till jobbet!! haha, OLLAD!!! 😀

  5. Fan vad nice grabbar! Det där tar ni som ingenting! Tack för Posten till Stället!

Comments are closed.