Bandit Rock Awards

Jag var i helgen nere i Stockholm för att tillsammans med Johan, George & Johnny m.fl. gå på Bandit Rock Awards på Tyrol. För er som inte vet vad denna tillställning är för något så finns det en radiokanal för enbart rockmusik som heter Bandit FM (www.bandit.se). Bandit FM ansåg att Rockbjörnen, Grammisgalan m.fl. var alldeles för mesiga så de bestämde sig för att skapa en egen gala för Sveriges och världens rockband – Bandit Rock Awards var fött.

Jag flög ner på torsdagen och mötte upp Johan och hans kombo Mattias på centralen, slog en lov på stan för att hitta väst och slips till Johans outfit vilket tog närmare två timmar. Efter alla strapatser med stängda Gallerior och diverse promenader fram och tillbaka så hittade vi en liten undangömd butik i SOUK-huset vid namn “Topman”. Det blev inte sämre av att dom hade studentrabbat så undertecknad inhandlade även en slips för blygsamma 134kr.

När Johan var utrustad skrek våra magar efter mat. Vi hittade en restaurang vid namn “London” i en tvärgata till gågatan där vi intog en mycket god middag för ett mycket rimligt pris (kan rekomendera Tipsbiffen förresten). Efter Johan och Mattias även intagit en bit chokladtårta var så rullade vi ut på Stockholms gator igen för att ta oss till pendeltåget mot Norrviken där jag skulle tillbringa helgen hemma hos paret Harlestedt/Halvarsson.

Smärtfri natt, vaknade utsövd i soffan i vardagsrummet och det första jag såg var gitarren som tillhör Mattias GuitarHero III. “Nu jävlar!” tänkte jag, nu ska jag visa vart skåpet ska stå! Till saken hör att jag bara har spelat GuitarHero EN gång innan, då i dyngfylla. Kan säga att jag inte klarade mig särskilt bra denna gång heller, men roligt var det. Vid tvåtiden lyckades jag alldeles själv hitta in till centralen igen via pendeltåget och sedan vidare ut till Bandhagen där jag på grund av Johan och Georges arbetstider förfestade med en Stockholmsk urinvånare vid namn Micke. En massa Gin och Nintendo Wii (jag suger på bowling i Wiisports) senare var det återigen dags att sätta sig i en ståltub för att möta upp George på vägen mot Tyrol. Urinvånare Micke med lillebror föreslog att vi skulle ta båten över till Tyrol från Slussen, det var bara ett problem – inga båtar gick. Vi högg en taxi som snällt nog stannade direkt vid oss och sa “Tyrol, vid Gröna Lund”. Nog för att jag inte är hemma i Stockholm, men jag vet att man inte ska svänga vänster vid Dramaten för att komma till vår slutdestination, vilket taxichauffören gjorde. Han stannade vid en restaurang och sa “då är vi framme”. Han blev nog rätt förvånad när fyra killar säger “NEJ, vi skulle till TYROL, GRÖNA LUND”. Taxichauffören började svettas lite smått och föreslog självmant att han skulle stänga av taxametern och köra oss till Gröna Lund istället, vi instämde.

Efter många om och men och turer hit och dit var vi nu äntligen framme! Jag, George, Micke och Mickes bror ställde oss förväntansfulla i kön och mötte snart Johnny med. Johan kom lite senare och vi gick in. Tänk er fyra norrlänningar som kommer in i jeans, vit skjorta, svart väst och svart slips bland hundratals människor i urtvättade rock t-shirts. Man kan säga att vi syndes, ordentligt. Väl inne i vimlet träffade jag Revin och hennes vän Stina också. Vi fick se och höra bland annat Lillasyster, Raised Fist, Neverstore och Takida på scen, men ska sanningen fram så såg vi bara Lillasysters och Takidas livespelningar då den mesta tiden spenderades i baren eller för att förklara för folk vilka vi var och varför vi såg likadana ut. Efter avslutade spelningar drog vi vidare mot Harry B James, en rockkrog där vi hann vara i cirka fem minuter tills bartendern ansåg att en av damerna var för berusad även fast jag och Johan låg ljusår före, vad ska man säga, Stockholmsvakter verkar inte kunna se skillnad på trötthet och onykterhet så vi drog vidare till McDonald’s istället. Kvällen avslutades hemma hos Johan med vin och Jägermeister in på småtimmarna.

På lördagen blev det fest hemma hos George med diverse nerflyttade Sollefteåbor. Det var roligt att träffa alla och inte minst George sambo Evelina som man bara hört talas om i ett års tid men aldrig fått träffa förut. Då fredagskvällen satt hårt kvar i kroppen avböjde jag krogen och avslutade återigen kvällen på McDonald’s innan det var dags för pendeln hem. Ett tips till alla där ute som funderar på att flyga bakis: Gör det inte. Jag tackar mig själv för att jag inte drack mer under lördagen, för det lilla bakis jag var på söndagen var inte trevligt att flyga med.

Kan rekomendera er som gillar rockmusik att åka på Bandit Rock Awards nästa år, inträdet var blygsamma 150kr och stämningen var på topp! Varken såg eller hörde ett enda bråk på hela kvällen, alla var fulla och glada och inställda på en trevlig kväll i rockens tecken.

Avslutar med att bifoga en bild på gänget som drog åt sig de flestas ögon under kvällen.

Ha det fint! / Nicklas

test.jpeg

Published by Nicklas

Namnet är Nicklas, föddes i Sollefteå nådens år 1985. Tycker om att ta livet som det kommer och inte oroa sig så mycket om långtidsplanering, vad ska sådant vara bra för? Lev väl, Heppåre!

4 replies on “Bandit Rock Awards”

  1. låter som en skön helg! vit skjorta svart slips funkar alltid, lägger man till en väst också blir det extra stiligt!

Comments are closed.