Nu förstår jag Earl och hans lista

Efter att haft samma kniv nu i nära 15 år så har jag, sen en tid tillbaka, insett att det är dags att skaffa en ny inför sommarens stundande resor. Eftersom en kniv är nått jag vill känna på innan jag köper den så gick jag ned på stan efter jobbet och började leta runt efter en passande schweizisk armékniv.  Tyvärr verkar knivar ska vara mer häftiga än praktiska i dagens läge, så jag övergav idén för stunden och traskade hem. Efter att inte gjort nånting resten av kvällen så var det dags att ställa väckarklockan. Det var nog lika bra att ställa den lite tidigare än vad jag i vanliga fall behövde, för jag skulle vara tvungen att jobba över dagen efter och lite extra frukost skulle ju inte skada för att orka med det. Sagt och gjort så fick John blund 30 min mindre den natten.

När det väl var dags att stiga upp så var det till en ovanligt grå sommardag, eller så var det mitt sinne som gjorde den till det. För Jez hade dagen innan frågat om jag ville med och fiska, men jag skulle jobba så det fick bli en annan dag. Jobba istället för att fiska… fy fan. Så mitt humör när jag började sleva i mig muesli den dagen var allt annat än bra. Jag hade i alla fall en ganska ny Utemagasinet framför mig, eftersom det fanns tid att drömma en stund till så började jag bläddra i den. Efter en stund var jag på sida 96, en sån där sida som jag brukar läsa först när tidningen har blivit degraderad till toalett-tidning. Där var en sån där skojig tävling där man kunde vinna prylar. Kunde ju vara nått, även om jag inte hade fått nått besked om att jag vunnit på tidigare tävlingar. Så när jag börjar lösa de löjligt lätt frågorna så ser jag vinnarna från den där tävlingen om en Victorinox Huntsman kniv står längst ned på sidan. En sån där kniv som jag verkligen behöver nu, de behöver den säkert inte men det gör jag. Så efter några onda tankar som inte passar sig här så ser jag i ögonvrån att mitt namn står där, mitt namn bland vinnarna. 

Jag vet inte om det var en vind eller karma som fick alla de där grå molnen att försvinna och gjorde det till den trevligaste tisdagen på länge. Så på så sätt förstår ni nog att jag vill tro att det var världen som belönade mig att jag gjorde ett jobb som jag inte kände för den dagen.

 

/Sjöis

4 replies on “Nu förstår jag Earl och hans lista”

  1. Jag vill också vinna prylar! Fyllde i någon survey på Top Gear´s hemsida så nu väntar jag bara på min nya bil… ^^

  2. Grattis! En bra kniv är a och o för en utemänniska! Jag hoppas min gamla trotjänare skall hålla i många år framöver, den är trots allt bara ~10 år 🙂

Comments are closed.