Egentligen i Falun

Egentligen ska jag nu skriva en ESSÄ där vi jämför kritiktraditioner inom litteratur, konst och musik. Att jag ska göra just det, är nog den största anledningen till att inte göra just det och skriva om Falun istället. Mysan var där på sin turné. Skulle vara i Falun 6 dagar. Vi hade ledigt. Jojo: ”Tentamensperiod” stod det på schemat – skulle skriva den där essän och en uppgift till som jag tar imorgon, eller dagen efter det eller dagen efter…

Jag tog med mig datorn och ett bultande hjärta, hade ju inte känt på den växande magen på en vecka och en säker källa sa att Leifliver rör sig som en viss H. Enberg därinne. Spännande, jag vill ju snabbt som faan skaka hand med min lille son, som enligt en säker källa, morfar Albert, är en kille. På vägen ner, Y buss, skulle jag ha läst in mig på kulturkritikens traditioner. Eftersom jag skulle göra just det läste jag ”Låt den rätte komma in” av John Ajvide Lindqvist. Där mina vänner fick ni just ett fett litteraturtips! Kom till hotellet. Pussade på Mysan.

pa-hotellet.jpg

På morgonen därpå var vi i Falu koppargruva på guidetur…

gruvan-2.jpg gruvan-1.jpg

Guiden var en rolig typ, en kvarleva från 1600-talet…

gruvan-3.jpg

Sen låg vi och tittade på magen resten av veckan och åt hotellfrukost. Tittade på magen och åt hotellfrukost, kände på magen, hur han sparkade, åt hotellfrukost. Gick på Dalamuseet, kollade in Selma Lagerlöfs skrivlya… sånt bibliotek/studdy vill jag ha! Men varför? det fanns ändå ingen tid inte att skriva någon essä. Kollade på magen, åt hotellfrukost. Åkte till en Barrockträdgård…

barrocktradgard-1.jpg barrocktradgarden-2.jpg

Sen låg vi och kände på magen… pratade med den, åt hotellfrukost. Kände hur han sparkade, den lilla foten… huvudet… Att ha gjort just det är nog den största anledningen till att göra just det och det har inte ett dugg med någon essä att göra… Hösten mina vänner, är vacker på Lifelivers.com… vacker som en vår.

/Raftest

5 replies on “Egentligen i Falun”

  1. Låter som ni haft det helt fantastiskt! Falun är ju etta på min lista övers städer i sverige! Love ya

  2. Ah, underbart, vi vill alla träffa den lille gynnaren. Kan gå i god för att Ajvide är en bra författare. Rekommenderar hans novellsamling “Pappersväggar”

  3. Hallå där! vad har du hunnit fullborda sedan sist?? tänk att man inte kan titta bort mot en fotbollsplan medans noi hittar på bus sådär…..

Comments are closed.