Äventyret i Alperna

Så nu är vi på hemmaplan igen efter en minst sagt spännande resa. Det har varit ett äventyrshärjande utöver det vanliga och vi har sett platser som både ger en och annan världsvan lyckorysningar..

ssmxr-bblogg-1.jpg

Glada miner efter fem dagars slit i alperna, foto: Anders Burman

Jag kommer aldrig att glömma den där morgonen som vi cyklade 2.5h uppför och på toppen av berget, tillsammans med ett femtiotal likasinnade, drar cyklarna över en blomsterängskam och möts av solen som tornar upp på ett snötäckt Mt Blanc…Det är sådana gånger som man blundar en extra gång, öppnar ögonen och tänker att det här ska jag komma ihåg i resten av mitt liv!

Tävlingen och resan har flytit på bra. Vi har träffat ett helt koppel av livslevare och galningar och vi har genomfört varje dag med stora leenden och bitit ihop i de tuffaste stunderna.

Mellan hårda tävlingar har vi tryckit i oss massa franska ostar och så mycket mat som vi bara orkat. Tävlingen genomfördes i strålande sol och vi har haft konstant vätskebrist och illamående. Men vi har klarat oss bra ändå!

Att vi körde fram och tillbaka till franska alperna från Umeå i Stefans fullpackade äventyrsbil förde med sig en hel del respekt. Jonatan har rattat bilen som en riktig rallychaufför och förutom en fel körning in i Italien så har vi hittat rätt nästan hela tiden (tack för lånet av GPSn Carro!).

Det här äventyret har precis som många andra gett mer smak och redan nu i helgen smörjer vi benen med voltaren och kör 24h fjällorientering!

För mer ord och bilder kolla på Outsides hemsida.

Life is what happens when you’re busy making other plans .- /Henrik

2 replies on “Äventyret i Alperna”

Comments are closed.