St Olavsloppet 2008

Vid strax-efter-sju-tiden den 2 juli sladdade jag och Mikael “Olangat” Karlsson in på Jämtkraft arena i Östersund. Ankomsten höll på att sluta med en lättare bilbärgning då jag försökte styra min oservostyrda pärla med kaffekoppen i ena handen och mobilen i den andra. Men efter att ha torkat shortsen och ratten ren från mcdonalds-latte så kunde vi lyckligt nog möta upp med en glad samling skabbrävar.

Årets extra varma upplaga av St Olavsloppet hade lockat till sig omkring 5000 (!) löpare och inte mindre än 26 Skabbrävar. Lagledaren själv, Jonas “Sorkpesten” Danvind, hade laddat upp med en ultramara på 10 mil samt ett hjältedåd helgen innan! På grund av onda fötter så sprang han i år sina sträckor i sandaler. Det är inte för inte som man har respekt för sin lagledare!

sork.jpg
Vår lagledare Jonas “sorkpesten” Danvind kör hårt med cykelsandalerna, ännu en gång styrde Jonas upp ett riktigt stort och löpglatt skabbgäng – bra jobbat!

Överraskning i år var banketten i Trondheim. Nils “Rydräven” Rydenfalk bjöd upp till förfest och när kvällen på riktigt kom igång åkte vi in till Royal Garden och bokstavligen talat styrde upp dansgolvet. Med skabbrävens påtryckningar fick bandet spela “sista låten” i över en timme. Det norska damlaget Havsfruarna var enda lag som lyckades hålla skabbrävens tempo på dansgolvet.

gw760.jpg
Eva “Ringelräven” målgångsminglar med legenden Lennart “Rosapantern” från Göteborg

gw766.jpg
“Olangat” dundrar på hårt i hettan

laget.jpg

Efter målgången i Trondheim var det bara till att vätska upp inför avslutningsbanketten. Nästa år hoppas vi på ännu fler skabbrävar och ett lika glatt humör.

2 replies on “St Olavsloppet 2008”

  1. Jajamen Kliet, det var precis som på Karl-Gerhards tid, som Ryssen sa! Det var vekligen en lyckad löparfest på St Olavs i år också, tack till er alla som var med och presterade så bra -både på banan och på sidan av!

    Tack för ett kul dygn på fjället Kliet under Icebug24, det var kanon. Speciellt lyckat att du skabbspurtade till oss ölen. Räövskägget och Forest Fox imponerade verkligen med sin andra plats också. Hoppas det kommer mer om det på Life-lajvers.kåmm!

Comments are closed.