ALDRIG MER/ Jag säger upp mig! Del 2:

För sju år sedan tog kungen av djungel med mig till Falun för min första sommar av skogsplantering…. Han gav löften om bra betalt och en vältränad kropp, som att vara proffs på någon glamorös idrott! Detta lät spännade och jag hängde med, arbetslös som jag var, efter någon vecka stod det klart att detta var något som jag var bra på! Tarzan lärde mig allt han kunde om att plantera skog de där två första veckorna…… jag vet ärligt inte om jag lärt mig något mer om detta yrke sedan dess.

Även om jag hoppats att varje sommar ska bli min sista, så har mina drömmar och de snabba pengarna tagit mig tillbaka till skogen varje år. Det här jobbets tillfällighet har liksom passat med mitt sätt att leva! För jag är övertygad om att det inte är dumhet som tar mig tillbaka till hygget varje sommar utan det är gemenskapen och de stora drömmarna!

Att jag Jonas och Micke varit i Canada i sommar för att testa på skogsplanteringen här beror nog på en vilja att testa något nytt!? Och att få komma iväg på ett äventyr denna sommar, istället för att trampa i samma fotspår där hemma i Dalarna.

Efter att ha avslutat skogsplanteringen i Kanada känns livet skönt! Maten och team gumpsh var fantastiska men de 13 timmars arbetsdagarna, boende i tält, vilse i 6 timmar utan betalt, kalla dushar och fastkörning på väg hem från hygget var kanke inte så tilltalande…. jag har nu sett min björn!

Det var ett Äventyr och nu är jag glad att det är över!

Jag säger nu upp mig från alla former av skogsplantering i Sverige och Kanada(reserverar mig dock för plantering i andra länder)

Och skulle jag nu mot förmodan befinna mig på hygget i Sverige igen så tyder det på stora drömmar eller dålig själv insikt.

Hmmm.. Nordkap till Sydkap på motorcykel vore spännande! Follow your search…..

Lifelife/
Johan

johanjasper.jpg

3 replies on “ALDRIG MER/ Jag säger upp mig! Del 2:”

  1. Ja nu vet man att man inte ska plantera skog i Kanada:) Nu när vi sprang St olovsloppet så konstaterade jag och Jonis att man heller inte ska plantera i Norge. Bara så att du vet! När kommer du hem!? Samtidigt som bröderna?

  2. Hankest! Kom tillbaka när du planterat skog i Kanada!

    Loveya

  3. Kom tillbaka for 3 ar sedan hank! och nar du planterat skog i kanada! Johan du behover bara komma tillbaka och plantera lite mer skog i kanada! vi har pratat med Tim, han vill ha tillbakx dej juh!!

Comments are closed.