Från lokalredaktionen

Sitter på Tidningen Ångermanlands lokalredaktion i Sollefteå. Det är söndag, jag jobbar kväll. Har precis varit och träffat Fantomens kusiner Tove och Sanne och gjort ett litet knäck om deras sommarcafé Strandhaket på Risön. 

Jobbade kväll i fredags också, sen for jag hem som ett blåljus till Umeå när jag slutat klockan 10, för att sedan återkomma hit på förmiddagen idag. Vad gör man inte för att få ihop Livetsliv?

Åkte i lördags roadtrip med Mysan och Leif, stannade till vid ett sommarcafé i Tavelsjö och gick på Antikvitetshandel i Rödåsel. Det var en sån där strålande dag som man inte behöver ta fram kameran för att minnas. Vi satt där på caféet och andades in sommarluften, såg korna beta i dalen och Tavelsjö glänsa himlaljus.

Det var en sån där dag med perfekt temperatur. Inte så varmt att man svettas, inte så kallt att man fryser. Leif fick ligga i gräset… han kan inte krypa ännu, men är rätt duktig på att hasa bakåt. Min familj är vacker i alla ljus, Leif  äter som Enberg och skrattar ikapp med sin mamma när han släpper väder.

Ja, så sitter man här och lyssnar på Euskefeurats Pessimistkonsulten och känner sig tillfreds med tillvaron. ”Så det är lika bra att sluta drömma, det går åt helvete i alla fall…”

Undrar om inte livet är bra-nog-jävla-bra ändå? Det här med att jobba – det som alla Lifelivers nog ser med en viss skeptisism på, om det inte handlar om att plantera skog inför nästa hejdlösahejdundrande äventyr – är inte helt fel.

Jag skrattar mycket och det är roligt nästan jämt, inget kan vara så varierande som reporteryrket.

graninge-bruk.jpg 

Idag har jag pratat med en man om Graninge bruk, förra veckan intervjuade jag en med HIV… alla bjuder på kaffe.

Raftest, AKA, Ravedave Rapunsel von Rydendryg

4 replies on “Från lokalredaktionen”

  1. Ja visst är det inte så dumt att jobba ändå? och TACK för att du bröt sidans långa tystnad! (över en månad nu, skärpning allihopa!)

  2. Later som att du har det bra, det gor mig glad!

    Ta hand om dig och familjen.

  3. Bra skrivet, skönt att någon skriver något! Jag filar på en lista med sevärda filmer och efter vecka 30 återkommer jag med en summering av en tvådagars fjällvandring i Saxnäsområdet 🙂

Comments are closed.