Tolvtjärnsloppet 2012

När jag nu på årets första dag satt och funderade på vad jag skulle planera in för upplevelser under 2013 började jag gå igenom vad jag gjort under det gångna året. Jag tänkte att jag kunde sprida lite inspiration genom att dela med mig av en upplevelse jag inte tror det skrivits om tidigare på lifelivers.com.

I slutet av sommaren på en av årets varmaste dagar (kändes det som) besökte livslevarna André, Henrik och Mikael i sällskap en tävling med start vid en liten stuga, Svedjestugan, mellan de små byarna Björna och Gideå, några mil norr om Örnsköldsvik. Det var inte helt lätt att hitta dit måste jag erkänna, men väl värt resan.

Tovtjärnsloppet startfält
Tävlingen hette Tolvtjärnsloppet, gick ett varv på en 40 km bana, delvis grusväg blandat med en hel del roliga endurostigar. Läs vidare…
Ryktet innan berättade att det var en tuff bana, med vissa vassa stigningar och en rejäl “mördarbacke”. Mördarbacke har man ju hört förut, och rykten brukar ha en tendens att överdriva en del, men denna backe levde upp till förväntningarna. Den halvmjuka grusvägen och varma vädret gjorde sitt också.

Tovtjärnsloppet Tovtjärnsloppet Tovtjärnsloppet

Men vi fick också lite fin utförsåkning, och jag som inte kört banan tidigare uppskattade att vi körde en riktigt fin utförslöpa 2 gånger, så man kunde släppa på ordentligt andra gången. Se bildbevis.

Tovtjärnsloppet

Mikael tog en hedrande 3:e plats framför näsan på Henrik som hamnade utanför pallen.

Tovtjärnsloppet

Som vanligt roligt att tävla och jag hoppas arrangemanget återkommer nästa år och då ska jag försöka vara där.

Fotografer är Jan Dufva och okänd admin på ckornen.se, jag hittade bilderna på ckornen.se där det även finns fler att titta på. 

Mer information om loppet hittas på ckörnens hemsida.

Mvh, André

Published by André

Har fru, två barn, katt och V70.

One reply on “Tolvtjärnsloppet 2012”

  1. Schysst med ett riktigt tävlingsreportage! Jäklar vilket sommarsug som kom smygande nu… Grymma bilder också!

Comments are closed.