Beviset på att dom gjort det

Hej! Egentligen borde någon av mina föräldrar lägga ut det här inlägget på bloggen, men idag är dom alldeles för rörda för att kunna skriva. Det var visst några tårar som föddes där på Norrlands Universitets Sjukhus, när verkligheten trängde sig på. Ja, också kom det ju som en chock att jag föds redan i december!

jag6.jpg

Jag heter i alla fall Leifliver och är tjugo veckor gammal. Mina föräldrar, Mysan och David ”gjorde det” i början av april och idag på förmiddagen fick dom se mig för första gången. Vi var nämligen på ultraljudsundersökning. På fostermedicinska enheten på NUS fick dom höra att Mysans moderkaka ligger perfekt – jag som ligger härinne och simmar har anat det sedan länge, eftersom hon har en sådan välhängd livmoder!

jag4.jpg

För oinsatta lifelivers gör man ultraljudsundersökning för att fastställa graviditetens längd – alltså när jag kommer ut – och avgöra antalet foster – om jag har någon att bråka med. Man kollar om allt står rätt till: om det saknas något, eller är för mycket av något.

jag7.jpg

Jag suger på tummen och sparkar med fötterna och simmar och räknar ut matematiska formler och skriver skönlitterära mästerverk och designar kläder och byggnader, så mig är det inget fel på. Dessutom är jag jävligt snygg, som ni kan se på bilderna! Om ni ändå tycker det är dåliga bilder beror det på fotografen eller på att jag har en dålig hårdag.

jag5.jpg

När mamma och pappa var på Stället för att berätta om mig kom namnfrågan på tapeten. Leif, tyckte Mysan, eftersom det är en omskrivning av Life! Om det blir en tjej då? undrade någon. Då må hon i lifeliveranda heta Liv… nu är det emellertid bara jag som vet vad jag är – pappa höll för mammas ögon på undersökningen – så än så länge får ni nöja er med Leifliver, men mamma och pappa har svårt för att bestämma sig, därför är slussen öppen för förslag. Leif, tycker jag personligen både gammalmodigt och coolt och Liv är ju fint… nåde dom om, dom inte kan bestämma sig och döper mig till Leif/Liv!

Vi ses dec. 25 – 07. Om jag inte väntar till januari, äter upp mig lite och blir en 08:a!

/Leifliver

mamma-mysan.jpg

Ps. Jag fick inte lägga ut en bild på mamma, men så här ser jag ut utanpå!

11 replies on “Beviset på att dom gjort det”

 1. Vad skoj!

  Jag kanner redan dina foraldrar ser fram emot att fa traffa dig, apro pa dalig hardag…. rakat ar ju inne!

  Kramn

 2. En stolt faster med tårar i ögonen studerar dig ditt lilla underverk. Jag längtar så tills vi ses, tills dess får du växa på dig lite, simma i det trygga modershavet innan du välkomnas ut i decemberkylan och till dina föräldrars varma famnar. puss

 3. Om det blir Leif som vinner i namnjakten så är det den första Leif utan mustach, och det är jävligt coolt! UrLeifen, han med pampersblöjan, herren vår frälsare.

  Simma lungt!

 4. Hej därinne!
  Skriver för att säga grattis, vilken julklapp du blir!
  Lite tårögd blir man allt. Hälsa mamma & pappa, många kramar från Sundsvall.
  Anna-Carin, Roger & Simon Möller

 5. Tjo måste säga GRATTIS! själv fyller min lilla Albin snart 1 år.. jag säger bara ta vara på tiden för det går alldeles för fort.. Grattis ännu en gång.. jätte roligt.. hopppas det blir en -08 så slipper han fylla så sent hahha..
  LYCKA TILL!!
  ska säga det att det är underbart med barn!
  / Little MO

 6. Du har precis givit mig hopp om en härlig jul, lillen! M.a.a. din tidigare ankomst låter det som att jag slipper fira jul i ensamhetens tecken! 🙂 -Då jag är nykomling på jobbet finns risken att vi får tillbringa julen under samma tak. Jag ser fram emot det, isf!! Kram!

 7. Ett äkta lifelivergrattis måste man ju få dela ut !! Om du kunde ta det lugnt fram till ungefär 21 jan så blir du vattuman, tänk på det. mycket bättre. Om du inte har riktigt koll på kalendern så är det bara att räkna 28 dagar från från det att hela släkten kommer och tjoar tjimmar o ska ge Mysan o dig “julklappar” på magen…vi ses / låtsasfarbror Markus

Comments are closed.