Who am I to blow against the wind?

Nu var det jävligt längesen som man greppade bloggpennan och skrev några väl valda. Har haft ett sug bra länge på att skriva något men har som inte riktigt tagit mig till att logga in och ja just det, börja skriva. Den här väg(g)en mellan fina tankar och goda handlingar kan många gånger bli väldigt lång och ibland verkar den inte bli alls (om man nu kan skriva så).

För tänk vad många tankar, bra idéer och drömmar det finns. Fred på jorden och allas rätt till att leva livet som de vill är ju bara något av det som inte blir till. Ibland kan man ju undra vad fan vi håller på med. Hur enormt trögt och svårt kan det vara? Tänker man efter en gång så är det ju hur enkelt som helst, tänker man efter två och tre gånger så blir det helt plötsligt väldigt svårt. Det finns uppenbarligen en obalans i förhållandet hela mänskligheten och världen. Det bor idioter överallt som i bristen på kärlek skapat en annan kärlekslös idiot. 

För att någon annan ska komma i närheten av att få det lika bra som jag och du krävs det kanske att vi inte ger upp – men delar med oss av –  lite av allt vad vi har.  Och nu pratar jag inte om pengar, för pengar är i det här och många andra avseenden sekundärt och endast en konsekvens av frånvaron av lika möjligheter och rättigheter. Money can’t buy me love. Och hur ska man  kunna köpa sig kärlek om man inte ens ges möjlighet och rätt till att leva livet.

Så frågan är ju egentligen vem jag är och vad jag gör idag för att göra min närmsta värld till ett bättre ställe. Är jag nöjd med att vara självupptagen och låsa tanken vid egna, i det här sammanhanget, menlösa bekymmer – eller är jag redo att släppa min stolthet och förändra världen?

Ibland kan det räcka med ett “hej” för att en ny värld ska öppna sig.

Bara några morgontankar från en som inte bloggat på länge men som nu känner att det börjar bli dags.

/Henrik

2 replies on “Who am I to blow against the wind?”

Comments are closed.