En Livslevare i Cham – Sista dagen

Även om vi var nyfikna på Les Houches så blev det till slut det säkra kortet, Brevent-Flegere, som segrade. Vi blev inte besvikna. Inte ett moln i sikte idag igen. Snabba och moderna liftar. Grymt bra pister med äkta snö istället för fusk ditot. Långa härliga backar med bra lutning. Vi kan ärligt säga att vi inte tycker något annat av Chamonixdalens skidområden kommer i närheten av Brevent-Flegere. Roliga och varierade pister har de, gott om snö och inget problem att köra lite offpist i närheten av nedfarten. En grymt smaskig bagel till lunch mitt i backen som inte kostar skjortan. Vi är väldigt nöjda med vår sista skiddag.

Väl nere i byn valde jag att vandra tillbaka upp i pisten en bit så att jag kunde köra runt Fitt-Orvars backe. Ett val jag är väldigt nöjd med! Efter en välbehövlig dusch tog vi en kaffe och crepe i solen. Inte helt fel det heller. Det som däremot har gjort mig förbannad på stället idag är afterskin. Nu när vi hade gott om tid tänkte vi delta i den på riktigt och sitta igenom hela bandets spelning. Då har tydligen folk fått för sig att börja hinka öl vid fyrasnåret! Hela baren är överfull och det finns inte ens en ståplats kvar trots att bandet inte börjar lira innan halv sex. För att stå ut med människorna där skulle det dessutom behövas en rejäl förfest, något som många närvarande ser ut att ha gjort. Men när i helsicke han de det?! Afterskin som sådan är jättebra men folket där stinker svett, gapar utav helsicke och beter sig som om de vore fjorton trots att flertalet är närmare pensionen än studenten. Jag hade mycket hellre sett en halvdålig och lagom populär afterski där man kan dricka en öl eller två och slappna av efter en dags tuff utförsåkning. Det hittar man inte här… Men jag antar att det är bra för ekonomin i alla fall. Utöver detta klagomål är vi väldigt nöjda med semestern och rekommenderar absolut Chamonix som plats för en skidsemester. Det är dock en fördel om man är minst en medelgod åkare då det inte är så gott om riktigt snälla backar. Orten som sådan är toppentrevlig med mycket att se. Skidbussarna är lite dryga men mest när man är less och på väg hem samtidigt som resten av berget. Langleytravel har varit det mest serviceinriktade resebolag jag har åkt med på väldigt länge. De får kanonbetyg på allt faktiskt. Här semestrar man på egen hand helt fritt men kan alltid få råd och support om man känner att man behöver det och det kostar absolut ingenting. Schyssta hotellrum utan överdåd och riktigt bra mat. Ett litet minus för en lång bussresa från Grenoble men den gick ändå ganska smidigt. Hoppas att ni som läser har blivit inspirerade till att dra iväg på en egen skidresa i vinter! Det har varit väldigt kul.

All good things must come to an end…

//Jez

Published by Jens

Dream as if you would live forever. Live as if you would die tomorrow.

4 replies on “En Livslevare i Cham – Sista dagen”

  1. Härlig resa och bra rapporter! Hoppas på en “bildblogg” när ni är hemma igen:)

  2. Finns ju en massa bilder till de tre första dagarna. De senare får bilder så fort det hinns med 🙂

  3. Mycket trevlig och utförlig dagbok…skoj att ta del av. Äntligen lite after-ski rapport också, om än det verkar ha varit torftigt för er del….

    Vah har ni gjort på kvällarna egentligen??? Restaurantbesök? Tv eller förstås; bloggandet- vad annars ; )

    Ses snart…

Comments are closed.