26 Dec 2012, 10:02am
Jens Resor:
by

2 comments

Miljöombyte

image

En viss kontrast mot Umeå just nu. Även om vintern har börjat riktigt bra är det inte fel att byta omgivning och ladda solcellerna en stund. Att fira jul med min gamle far har varit väldigt trevligt. Faktiskt har jag inte alls saknat snö, julgranar, kalle anka och övriga pelare som håller upp det svenska julfirandet. Det har jag ju upplevt förut. Fast det blev lite julskinka ändå.
Vädret här på Phuket är, precis som nästan alltid, underbart. Nai Harn beach har tyvärr blivit lite för välbesökt för min smak men den är fortfarande väldigt fin med god och genuin thaimat ett vekt stenkast från vattenbrynet.

Som vanligt råkade jag ut för intressanta reskamrater. En korpulent “röris från Haninge” som efter imponerande alkoholintag sov oroligt och sopade till mig med magen några gånger under natten. Den andra Stockholmskisen jag hade äran att sitta bredvid var faktiskt tämligen normal.

Att resa med Thai Airways var ett klart steg uppåt från Aerosvit och Aeroflot med trevligt leende thailändsk personal. Där låg Olga i lä… Dessutom fria drycker vilket känns lite lyxigt. Synd bara att jag hamnade bredvid vodkaharen från Haninge…

Avslutningsvis var det väldigt smidigt med drygt 10 timmar direktflyg som avgick på kvällen från Arlanda. Jag tappade i stort sett ingen tid alls på jet-lag. Jämfört med den hiskeliga hemresan via Peking i februari var det här rena himmelriket!

image