Thailand med gänget 2013 – Bangkoklife

I februari i år reste jag till Thailand tillsammans med fyra goda vänner för att spendera en länge efterlängtad semester. Detta var något vi ovanligt nog hade planerat in med riktigt god framförhållning. Redan i oktober planerade vi grunden för det här äventyret. Inledningsvis tittade vi på allt från Japan till Rio men Thailand är svårslaget som ett lättillgängligt och prisvärt resmål med många valmöjligheter. Sent om sider kommer alltså här en kort recap av Thailandsresan i februari!

IMAG0682IMG_20130202_190029

Februarivädret kan vara lite nyckfullt i Sverige och så var det även den här gången. Diverse flygförseningar åt upp rätt mycket av den planeringstid vi hade förväntat oss att ha på Arlanda. Tanken var att vi skulle enas om boende i Bangkok då men det fallerade tyvärr. Ett tag såg det dessutom ut som att Niklas skulle få svårt att hinna med utrikesflyget. Hur som helst kom vi med på Thai Airwaysflighten till Bangkok och kunde njuta av riktigt trevlig mat och dryck för att vara turistklass. Jag har åkt med Thai tidigare och det är hästlängder trevligare än t.ex. Aerosvit och andra liknande lågprisalternativ.

IMAG0683

En lång men relativt smärtfri flygresa senare landar vi i Bangkok, fortfarande utan boende. Då Marcus hade åkt i förväg tog vi sikte på hans hotell och tog en taxi in till staden någon timme innan gryningen. Vi tog oss in till The Landmark mitt i den centralt belägna stadsdelen Sukhumvit och gjorde hotellet till vår bas i Bangkok för de kommande tre dagarna. 5 stjärningt, fräscht, prisvärt och ett riktigt bra läge. Det är svårt att misslyckas med att bo bra i Bangkok!

IMG_20130208_202641

Efter en rejäl dos sömn kunde semestern inledas på allvar. En del strandrelaterad shopping, en massa thaimat, goda drinkar relaterade till sydostasien (Mai Thai, Singapore Sling etc.), häng i hotellpoolen, utgång för att inleda semestern och en väl tilltagen mängd inhemsk öl. Jag är ett ganska stort fan av Bangkok. Här finns i princip allt. Det är varmt men inte vansinnigt fuktigt, i alla fall under den tid vi var där. Gatumaten är i princip gratis och vansinnigt god. Människorna är allt som oftast trevliga. Det är enkelt och smidigt att ta sig runt och göra saker. Servicen är ofta av riktigt hög klass och nästan allt är väldigt prisvärt.

2013-02-08 20.55.32

Den andra kvällen besökte vi “The Dome at Lebua” (en rooftoprestaurang på 64:e våningen som figurerar i filmen “The Hangover 2”). Vansinnigt lyxigt, riktig James Bond-känsla. En otrolig utsikt över Bangkoks skyline. Den medtagna kostymen kom väl till pass när vi avnjöt en riktigt välgjord (och dyr) drink där uppe. I efterhand skulle vi nog ha tänkt på att boka in en middag där då det säkerligen hade varit en upplevelse. Öppen himmel på 64:e våningen med själva Domen i bakgrunden och utsikten över Bangkok-by-night. Efter att ha upplevt detta sökte vi upp lite schysst mat med en mer human prislapp och gjorde Bangkok en kväll till. Dagen därpå flög vi till Phuket för en vecka i den villa vi hade bokat innan avresan. Fokus på fortsättningen av semestern låg på dykning med inslag av klassisk avslappnande solsemester. Den delen kommer att få ett lite mer genomarbetad inlägg längre fram. Då lyckades vi faktiskt ta en del användbara bilder till skillnad från nu. Vad hände i Bangkok egentligen?!

2013-02-08 20.45.52-22013-02-08 20.29.13

Published by Jens

Dream as if you would live forever. Live as if you would die tomorrow.

2 replies on “Thailand med gänget 2013 – Bangkoklife”

    1. Vi var inte riktigt förberedda på prisnivån, bristande research från min sida där. Men vilket perfekt ställe för en förlovning eller något annat riktigt minnesvärt!

Comments are closed.