Härliga Marsfjället

Påsken firade vi i Klimpfjäll precis som vi gjort i flera år nu, det har liksom blivit tradition. Familjen Johansson och familjen Danvind firar påsk i stugan som ligger just nedanför rödberget ca 8 kilometer innan Klimpfjäll. I år var det lite extra kul…. Emil Modin var med!

taket.jpg
 
En av dagarna så körde vi en jäkla heldags tur, vi började i Fatmomakke där jag och Jonas satte selar på hundarna och körde draghund de 7 km till fjällstugan som ligger strax nedanför Marsfjället, Kungen drog som ett tok, Bejvach var inte lika pigg på de 80 kilona som han skulle dra upp till fjällstugan… Väl där mötte TZ och Maggan upp, de hade tagit skotern och tagit med sig topptursgrejorna. Vi bytte om och tog en lååååång fika i solen. 

Nu snörade vi alla på oss topptursgrejorna och begav oss mot Marsfjällets topp, TZ menade att det går precis lika bra med Tegnäs skidor. Vilket det nästan gjorde men han fick ge sig halvägs, Maggan, Jonas och jag gick vidare och nådde snart toppen 1587möh. Det sägs ju att man inte har varit på ett berg förrän man varit toppen och visst var det fint!!! Tyvärr så hade kamerabatteriet dött så jag har inga bilder från toppen, ni får helt enkelt ta och skidorna och gå upp själva. Tro mig det är värt det.

fika.jpg
 
Lifelife det är bara det…
/Johan

2 replies on “Härliga Marsfjället”

  1. Ja, det var jäkligt kul! Det tog någon dag och några påsk-musts innan jag lugnat ner mig från vardags-stressen.
    Emil är en kanon-kille! Han gjorde bl a en bra uträkning av att det behövs 2,5 l påsk-must per person från långfredag e.m. till annandagens e.m. Vi fick nämligen brist, 2 l var för lite. Tänk om man hade fått en 33:a must uppe på Marsfjällstoppen, istället fick vi blåkupa och underbar utsikt. Det var lifelife.
    “It must be a must, a påsk-must!”

Comments are closed.