Helvete

Jag har försovit mig… tittar på klockan och den är 07:35. Vi skulle träffas för fem minuter sedan. Jag hinner tänka att ingen kommer i tid i Spanien och sedan är jag på väg.

Jag kommer fram till Bar de Biosfera 10 minuter senare, jag möts av en leende Xema som frågar om jag ska ha en café con leche. Ok svarar jag pustandes, café con leche smakar bäst i Spanien, faaan vad gott det är! Snart vaknar jag till liv och kl 08:00 är vi ca 25 pers som dricker kaffe innan vi ger oss av.

start.jpg

Under de första kilometrarna funderar jag lite på hur det här ska gå med mitt rostskrälle från 80-talet, en av gubbarna har en Yeti som säkert kostar 50000 kr! Men det går fint. vi cyklar de första kilometrarna på asfallt och grusvägar i riktning mot Faro Favarix.

favix.jpg

Snart svänger vi av mot Es Grau och cyklar längs några fina stigar vid havet. De är hårt packade och slingrar sig över kullar och orörda stränder, jag njuter av livet och av ögonblicket här och nu. Helt tagen av cykling när den är som bäst! 

vista.jpg

I en av de tekniskt svåra backarna bränner jag på lite extra och visar gubbarna var skåpet ska stå, de tittar på cykeln, gapar och sedan skrattar de… Snart blir det utför och jag har inte en chans att följa med i deras tempo.

cykeljaveln.jpg

Från Es Grau cyklar vi vidare mot Sa Mesquida…..

playa.jpg

Titta på http://www.tiagobtt.com/ för fler foton från turen, texten kan vara lite svår att förstå.. det är Menorci, en variant av Catalan. 

Nu letar jag efter en bättre begagnad MTB här på Menorca, vet du av någon kan du ju höra av dig!

/Johan

2 replies on “Helvete”

  1. Fan va härligt det såg ut! 🙂 Hur tog du till Spanien btw? Körde du hoj? =) Jag kan iaf berätta att jag själv har inhandlat en nu och kliver upp på mornarna med ett leende varje dag 😀

Comments are closed.