Helvetestorsdan…

Ni har alla (förhoppningsvis) läst om Fittorvar och hans upptåg… Men den här gången måste herr Orvar ha tillkallat högre makter. Det var torsdag och plantering i norra Dalarna. Stället där vi var kallas Nopikoski och är del av finnmarken. Förutom att vi skulle plantera ett hygge brant som en skidbacke, så brant att inte ens dagens moderna skogsmaskiner tagit sig upp. Det var omarkberett och stenigare än vanligt men vi gick ut med ett bra självförtroende. Men det skulle snabbt ändras. Nordanvinden började blåsa minusgrader och regnmolen tornade in. Ganska snart övergick sidoregnet till piskande hagel och våra leder stelnade till is. Hygget började bli klart och vi skulle nu plantera den andra sidan av skidbacken. Till sin förvåning upptäcker Jonatan att det är punka på lifeliversbussen. 

– Henrik!! vi har punka! FAN!

– Jävla skit!

– Här ta min plant så byter jag däck!

– BRA!

– Det finns inga verktyg… jag har letat överallt!

– Fan! Sätt klart här nere så springer jag till Mats (plantchefen som var på ett annat hygge 3km bort)

Medan Henke tog en liten löptur så började Jonatan och David promenera till andra sidan för att börja på nästa skifte. Väl uppe på toppen upptäcker David att han har glömt sitt plantrör. Attans! Han springer tillbaka medan Jonatan tar hans grejer och fortsätter att klättra mot upplaget. Mitt i allt kaos så hittar Zlatan, den andra Jonatan (från Falun), verktygen och byter däck! I samma veva tappar den första Jonatan bort Davids bälte nånstans på hygget och Henrik kommer springades nere på grusvägen. Det visade sig att de andra hade förflyttat sig och enberg hade fått springa tillbaka. Det är inte ofta det händer, men såna här gånger när Fittorvar tagit till högre makter och vänt väderkartan ut-och-in så får faktiskt Landslaget i skogsplantering kasta in handuken redan klockan ett! Efter en grötkorv i bilen åkte vi hem till värmen i stugan i Berkarlås. Nu är det iallafall lördag och Jonatan och Henrik sitter på Kaffestugan i Mora och njuter sol och kaffe och vi har alla förträngt vad som hände torsdagen den 14 juni.

bil.JPG

Det är få i Mora som inte sett den här livsbringaren. Nu kör vi även, för säkerhets skull, med ett vinterdäck(reservdäcket).

sno.JPG

Denna bild är tagen endast några få mil ifrån vårat hygge samma dag!

trott.JPG jonas.JPG jonte.JPG rave.JPG

zlatan.JPG hank.JPG

Det är kul nästan jämt!

Vi vill också skicka en hälsning till grabbarna i Kanada och en fundering. Hur går det för er?

Njut av sommaren/ Jonatan och Henrik

 

3 replies on “Helvetestorsdan…”

 1. Då jag sedan länge har känt mr F. Orvar så har jag också allt eftersom åren gått lärt mig hur man bekämpar honom. Här kommer några nyttiga tips:
  1.Negligera honom, dvs låtsas att du inte märker hans närvaro, prova att sätta dig ner när du märker att han är nära. Titta åt ett annat håll och tänk på något annat. Jag lovar att det funkar.
  2. Prata lungt och tyst med honom, jag lovar han blir förvirrad, han är mest van vid att man skriker åt honom
  3. Om inget av ovanstående funkar. Gör som vanligt låt honom ta över dagen och gå och lägg dig.

 2. Jag hörde om den där torsdagen, det lät inte som en rolig dag. Annars låter lars tips mycket bra, vi får försöka följa dem! Dags för hemkomst snart?

 3. Ja hur gar det for oss…..

  Har inte haft tillgang till natet pa 12 dar nu, grabbarna har akt till rocky mountains for att plantera och jag har tagit nagra dagar ledigt fran 12 timmars arbetsdagar med ris till hoften.

  Det ar kul nastan jamt! Hank jag kan bara halla med.

Comments are closed.