Thailand 2011.

Bättre sent än aldrig säger man ju, så här kommer berättelsen om resan till Koh Tao, Thailand i Januari 2011.

Som de flesta i vår närhet vet så bor en av mina allra bästa vänner, Magnus Rolén, på den lilla Thailändska ön Koh Tao sedan drygt tre år tillbaka.

Jag har länge tänkt åka och hälsa på honom men diverse jobb och setbacks i ekonomin har alltid satt käppar i hjulet. I Juni var Magnus med familj hemma i Sollefteå över midsommar och då kände jag att nej, nu är det nog, det är dags att ta sig i kragen, lägga undan det som undan läggas kan och börja planera en resa. Från början var det tänkt att jag och en annan kille från Sollefteå skulle åka men av outgrundliga anledningar blev så inte fallet, utan resan började planeras tillsammans med Jonas Hagström och Henrik Björck, vilka hade varit där i Januari 2010.

Sagt och gjort, pengar lades undan, flygbiljetter bokades och semesterdagar sparades. Den 21a Januari 2011 lyfte planet som tog oss till Bangkok via Peking, ytterligare ett flyg till Koh Samui och en båtfärd via Koh Phangan dagen efter så stod vi äntligen på Koh Tao.

Pekings flygplats

Eftersom ingenting skall vara lätt här i livet så började det självklart med extrem trängsel i passkontrollen på Bangkoks flygplats, rumsbrist på övernattningshotellet på Koh Samui vilket ledde till att tre fullvuxna karlar (Nåja, 2½ i alla fall, Jonas är inte SÅ stor…) fick dela på en dubbelsäng. Våra svindyra båtbiljetter visade sig inte vara till expresskatamaranen utan vi fick vackert kliva på Songsermen, även kallad “vältbåten” av de bofasta Svenskarna samt i väntan på nästa båt på Koh Phangan ett skyfall vilket dränkte inte bara oss utan även våra resväskor totalt. Vädret vi lyckades pricka in under våra veckor var det sämsta Januarivädret på Koh Tao på 12år…

Koh Tao

Väl framme på Koh Tao lyckades vi åka till Ban’s Diving Resort där Magnus jobbar och sedan vidare hem till hans hus. Ungefär 45minuter senare så satt jag i skolbänken och lyssnade på Magnus första föreläsning om dykning, snabba ryck med andra ord.

Att ta dykcertifikat är bland det häftigaste jag någonsin varit med om, i bara farten så blev det även Advanced Open Water tillsammans med Henke och Jonke som hade tagit sitt Open Water året innan. Vi passade även på att köpa extra dyk för att få testa på att vara så självständiga som möjligt, och jösses vilken upplevelse… det är något jag kan rekommendera er alla, ung som gammal att göra. Det är en ordentlig skillnad på att guidas runt av en instruktör och att bara simma omkring själv med en kompis i sin egen takt, kika på det man vill och bara flumma runt om man känner för det.

Resterande tid spenderades med att äta god thaimat, dricka en och annan Singha, leka med Mathilda och bara ta det lugnt. Jag och Jonas avslutade även med shopping på Siam Center i Bangkok samt att bo en natt på The Millenium Hilton, femstjärnig lyx till samma pris som Scandic i Sverige… bara frukostbuffén var värd priset. Allt som allt, en riktigt skönt semester.

Tills nästa gång, Live the LifeLife! / Nicklas

Published by Nicklas

Namnet är Nicklas, föddes i Sollefteå nådens år 1985. Tycker om att ta livet som det kommer och inte oroa sig så mycket om långtidsplanering, vad ska sådant vara bra för? Lev väl, Heppåre!

One reply on “Thailand 2011.”

Comments are closed.