Kristallkulan

Slumpartat så stannade klockan på tio i sju. Jag tror att det hände i samband med inflyttningen. Det var den där dagen när de fyra riktigt to-be-bosatta flyttade in. För ni som inte minns så kan jag berätta att det var ungefär samtidigt som Mexicofestivalen. Den då kaktusarna drack tequila direkt ur flaskan. Ja, och för den delen också, den då männen med sombreros matade sin trähäst med fiberberikade havregryn; hästen var ju hungrig och behövde havre. Stunderna har förändrats och blivit fler. Men klockan har alltid varit tio i sju. Kosmiskt, ja nästan som i rymden – tio i sju, ett perfekt klockslag. Minsann. Tiden är ett mått, Livet är ett flöde. Visarna har stått på stunden och tiden har varit lika gränslös och oändlig som rymden. Livslevare har kommit och gått. Glädjen, insikten om möjligheter och förändringens beständighet; ja, allt har funnits inbegripet i stunden – på Stället.

En smekning på kristallkulan säger att det uns av vemod jag känner, inför lämnandet av Stället, bara är en enkel matematisk logik. Ungefär som det där med att hästen behövde havre.

En blick bortom stunden vittnar om En fysisk och psykisk utmaning, som avlöser En annan. Den första är en tävling i galenskap i Karlstad. Den andra är skogsplantering i dalarna. Det luktar sommar. Ja. Jag tror bestämt att det kommer att bli en fantastisk sommar! En sådan där som man alltid kommer att minnas…

Livet är underbart. Det gäller bara att komma på det.

Emil: Jag gillar förresten din idé om paketresor till månen.

/Hankest

6 replies on “Kristallkulan”

 1. Lycka till på tävlingen you crazy S.O.B, jag tror Henrik Enberg kommer bli ett namn att uppmärksamma på Multi-sporthimlen.

  Jag förväntar mig storslagna äventyr i sommar, för vad vore sommaren utan gummibåtsrace och öppna eldar?

 2. Väntar med spänning på rapporten från tävlingen. I dess väntan hoppas jag att alla livslevare med kårleg tar sig en vända förbi “tornet” i Sam-huset imorgon måndag för att köpa biljetter till Stockholms Nations första sittning.
  billig peng och SJUKT kul! Går av stapeln torsd 17/5!
  Ses imorrn!

 3. vi saknar dej redan ditt as! när du kommer tillbaka ska jag se till att det bjuds på fisk-taco och ingenting annat!

 4. Fan vilken form du kommer att vara i första dagen på hygget! Nej nu får jag ta och rycka upp mig och komma i form jag med… Stackars Jonasjävel han får det svettigt 🙂 Lycka till på tävlingen!

 5. Mata trähästen, njut av stunden, bejaka livet och bry dig inte om visarna som inte rör sig, se det som ett tecken på att tiden inte är det viktiga utan vad man gör av den
  Kram

 6. Lycka till på färden Hankest! Nu sov du när jag stressade iväg i lördags morse så nån kram han du aldrig få men den får du nästa gång vi ses istället! Här nere i Ystad är det redan sommar och det känns i hela kroppen att det kommer att bli kanon! Ha det bäst och var snäll mot mitt kök 😛

Comments are closed.