En helt vanlig rage-måndag

Idag var inte rage i fokus. Inte bandet i alla fall. Som ni vet så sken solen starkare än någonsin denna vårdag (tack för det växthuseffekten!) och vi beslutade oss för att testa klätterklipporna här i Umeå.
Vid tiotiden ringde vi ordförande i Umeå klätterklubb och bad om tips. Rådet löd: Ta med er shorts och åk till Vallberget! Några sekunder senare började vi ladda. Jocke kom indundrandes till Stället och André stod för allmän rosenrots-utdelning. Klätterselar, slingor, rep och karbiner packades (av säkerhetsskäl så lämnade vi F. Orvar hemma). Kaffe kokades och vi var på väg!
Madest som började sin praktik sent, men ändå för tidigt, tryckte in cykeln i bagaget och följde med. Tyvärr började han få bråttom hem, redan på vägen dit. Han var därför tvungen att hoppa på cykeln och tempoköra tillbaka när vi väl kom fram. Man ska vara impulsiv när det gäller livetsliv. Eller som Hägglund så vackert uttryckte sig, efter att ha brutit vadet om att vara nykter fram till midsommar (redan femte dagen): “Man får inte vara för fast i sina principer, då blir man alldeles för oflexibel!”
Vi kvarvarande livslevare: André, Jocke, Jonis och Henke, tog sikte mot klippan och gick. Väl framme upptäcker vi att solen lyser på väggen och att lederna ser grymma ut. Vilken dag det skulle bli! André slet av sig tröjan och tog bergets oskuld.

Därefter var alla igång. Med bara shorts klättrade vi leende, hela långa dagen. Vårkänslorna var på plats och odödligheten likaså. Bilderna berättar resten!
They say jump You say how high!

/ André, Jocke, Jonatan och Henrik

andrehenke andre01 jocke01 andrejonis

jocke02 jock03 henke01 henke02

jocke03 henkejocke andre02

jonis henke03 andre03 henke04

 

Nybörjarfilm gjord av haank!

PS. Jag vill tillägna det här inlägget till min vackra flickvän Sandra. /André

8 replies on “En helt vanlig rage-måndag”

 1. Sluta ljug om uppstigningar, avstånd till klätterväggar och sluta äta upp alla matlådor så att jag måste panikkoka makaroner innan jag ska iväg, som jag inte ens behövde äta sen. Rage against everything!!!

 2. Det känns tryggt att ni lät F.Orvar stanna hemma.
  Kram Motti

 3. Underbart. Gillar hankest kommentarer till filmen. Blir nästan sugen att lägga upp “Jag vill att du kärar ner dig i kameran”-klippet

 4. Wow det ser bra ut !
  Jag har precis läst ut : Snudda vid avgrunden, Joe Simpson, en bok om bergsklättring på farlig nivå (betoning på farlig) vilken fick mig att tänka vem pallar vara mamma till såna söner….. ?
  Nåväl boken är ett tips till alla äventyrslystna!

 5. storebror drutten: det där ser ju alldeles fantastiskt underbart äventyrligt ut, annat än de klättring jag gör i mitt rum längst väggarna av frustration över hemska matteuppgifter.
  försöker ta mig tid att äventyra lite men härnere runt uppsala så finns inte så mkt till att klättra i, nöjer mig med att njuta av våren och hoppas jag kommer få min beskärda del av äventyr såsmånigom 😉
  Ha det gött!

 6. Tjenare grabs!! Ni e helt j-vla galna, och underbara! Älskar er sida men vet ni va… Nästa gång får ni sätta F.Orvar i koppel! Tror han var inblandad med Italienska maffian i helgen, vi fick nämligen alla våra cyklar stulna….
  Puss på er, pemmis

 7. grymt, coolt, manligt!
  bra sida bro! nu vet man tillräckligt om dig och ditt umgänge för att hålla ett sunt avstånd 😉 ni verkar då leva livet må ja säga! härligt

Comments are closed.