Bästa prylarna 2012

Under ett år hinner de flesta införskaffa en hel del olika prylar. Vissa av dessa saker tenderar att ge betydligt mer nytta än andra. Här följer en redogörelse av de absolut bästa prylar som kom i min ägo under 2012.

2012-06-18 22.58.22
Salomon XA PRO 3D Ultra “Multisportskor”. Jag har läst någonstans att den här modellen tydligen är världens mest sålda multisportsko. Jag vet inte om det är sant men efter att ha snubblat över de här dojjorna på en outlet i somras och testat de en hel del så skulle jag definitivt förstå om det stämde. Jag har för mig att det blev en eller ett par löprundor runt Gammlia och sedan rakt på Galdhöpiggen i full fart upp och en djävla fart ner. Sedan dess har jag använt dom i princip till allt, så ofta jag kommer undan med det. Träning, gymmet, stan, jobbet, allt. Men jag försöker att inte ha de på kontoret hela tiden… De är oerhört bekväma, aldrig tillstymmelsen till skavsår, vattentäta, andas riktigt bra, förstärkta så att man fixar en tur på ett rejält stenigt fjäll i hög fart utan att krossa tår eller göra illa fötter, blixtsnabba att dra åt och så ser de fasen bra ut! Och luktar gott! Att de väger lite mer gör inget då får man bara mer träning 😉

Salomon XA PRO 3D Ultra En uppdaterad modell då min har utgått. Rekommenderas och är min bästa pryl 2012! Pris: 900:-

Läs vidare för tre andra höjdarprylar från 2012!

2013-01-16 21.27.56
Northface Resolve Jacket+Pants “Regnställ”. Jag har av någon anledning nästan aldrig ägt ett riktigt fungerande regnställ. I början av sommaren tänkte jag att nu fasen är det väl ändå läge att skaffa ett sådant. Jävlar vilken timing med tanke på hur sommaren och hösten blev! Jackan och byxorna är lätta och smidiga med riktigt god vattentäthet och andas dessutom en del. De är inte helt optimala när det kommer till att cykla då byxorna kryper upp ur skorna en bit och huvan flyger av eller för långt ned i motvind. Men är det inte blåsigt ruskväder så fungerar det fint och till fots har jag varit mycket nöjd med detta val.

The North Face Resolve Jacket Rekommenderas men det finns nog bättre väl om det ska cyklas mycket i regn. Pris: 1500:-

corratec shape
Corrated Shape Urban Bike 2011 “Cykel”. Jag köpte även en ny cykel under 2012. Efter att min senaste cykel blivit stulen så behövde jag en god ersättare. Jag tog hjälp av de mycket kunniga bröderna Karlsson och vi hittade det här mycket prisvärda alternativet hos webbutiken Chainreactioncycles. Helt enkelt en lätt och prisvärd cykel med aluminiumram, ingen dämpning då jag alltid körde med lockouten i på den senaste, inga skivbromsar då det för mina behov ger mindre vikt och tillräcklig bromskraft med klossar (jag hade skivbromsar förut). Sedan strippade vi allt eländigt som skärmar, belysning, pakethållare och övrigt skrot (vilket jag sålde för en ok slant på Blocket). Avslutningsvis så köpte jag ett par begagnade hjul av Micke som var en rejäl uppgradering från de som följde med (såldes också på Blocket). Cykeln är en hybrid som använder landsvägsväxlar men är anpassad att kunna ha lite bredare däck. Jag kör rätt smalt och det rullar på utav tusan. En närmast perfekt cykel att ta sig runt i stan med enligt mig. Den är ingen skogsmaskin men fungerar fint att bränna landsväg med.

Corratec Shape Urban Bike 2011 Rekommenderas som en mycket prisvärd och användbar cykel i stan och för träningsbruk av enklare slag. Pris: 4600:-

2013-01-08 16.56.22
Soumi Tyres Hakkapeliitta W106 “Vinterdäck” För första gången kom jag mig för att skaffa vinterdäck till cykeln. Jag har cyklat hela vintrarna sedan jag flyttade till Umeå för ett rejält antal år sedan och det har fungerat helt ok. Ibland far man åt skogen, ibland får man extra mycket Rage. Men fram kommer man ändå tillslut. Men i år passade jag på och Micke rekommenderade ett par prisvärda vinterdäck av hög kvalitet som köptes på nätet. Det var faktiskt en del skillnad. Huvudsakligen i att jag inte behöver ha så stor koll när jag cyklar, det bara fungerar i alla fall. Det går att trycka på mycket mer och gör det mycket smidigare att cykla i Umeås många branta backar. Mindre Rage och mer effektiv cykling helt enkelt. Väldigt värt för en liten peng!

Soumi Tyres hakkapeliitta w106 Ett bra pris och en bra funktion som gör vintercyklingen bättre. Rekommenderas till alla som gör året runt (och det finns ingen anledning att inte göra det i Umeå, med eller utan vinterdäck!). Pris: 300:- /st

Vad var dina bästa köp under 2012? Kommentera gärna!

Published by Jens

Dream as if you would live forever. Live as if you would die tomorrow.

4 replies on “Bästa prylarna 2012”

 1. Salomon XR Mission, 1300kr.
  – Door-to-trail löparskor. Bästa skorna jag nånsin haft att springa/träna i, rekommenderas varmt!

  Haglöfs ISO Fleecejacka, nedsatt till 399kr då jag köpte den, ord. pris 799kr.
  – Årets fynd som används både till vardags och i naturen.

  Sony Xperia P, ligger på runt 2200kr i dagläget, skaffade den i somras med abonnemang.
  – Smartphone med aluminiumchassie, aldrig varit med om maken till telefon att tåla stryk och fortfarande fungera utmärkt. Är med mig vart jag än går, som mp3-spelare och GPS i spåren eller som leksak i uttråkade situationer.

  B&W DM-601 S2 högtalare, begagnade för 1200kr.
  – 2.0 ljud som med en bra receiver spöar skiten ur alla 3000kr-4000kr 5.1 ljudsystem när det gäller ljudkvalitet, framförallt till film.
  Säg inte emot förrän du själv lyssnat och insett skillnaden på ljud och ljud (själv lärde jag mig den hårda vägen).

 2. Den dojjan såg trevligt ut. Verkar riktigt allround och användbar!

  Nu behöver vi en minimalistskorek också (Larsson?) för att ha täckt in det mesta 🙂

  Jag saknar en fleece av bra kvalitet för vår/höst. Är den lätt/smidig? Något sådant ligger på behovslistan!

  Trevligt med telefonen, jag samlar kraft till att skriva ett inlägg dedikerat till att tipsa om olika äventyrstelefoner också 🙂 Egentligen skulle jag faktiskt ha haft med min HTC ONE X jag införskaffade i våras på listan. Den har fungerat riktigt bra och jag använder den väldigt mycket. Mestadels till surf/olika messengers/maps med gps/ta bilder/blogga med etc. Den är lite för stor och säkert även ömtålig för att klassas som en dedikerad äventyrstelefon men med en cykelhållare av god kvalitet är den utmärkt för t.ex. TURF och annat kul.

 3. Fleecen är helt j*vla fantastisk på alla sätt och vis, har en 8848 Altitude också som har varit bra men Haglöfsen vinner på alla punkter. Lättare, smidigare, skönare, mer figursydd. Sitter som en smäck 🙂 Funderar på att skriva ett likadant inlägg som dig med bilder på allt också, kan ju bli lite av en serie om alla skribenter gör sin lista?

  1. Det tycker jag låter som en toppenidé! Riktigt kul att dela med sig av sina “Best of 2012”. Ger en del inspiration om man har gått och funderat över att skaffa något som saknas i utrustningen 🙂

Comments are closed.