Bästa Prylarna 2012 – Nicklas grejer.

Jag tänkte apa efter Mäster Jens och dela med mig av mina fyra bästa köp 2012, och börjar även jag med ett par skor:

XR Mission

Salomon XR Mission, “Door-to-Trail” löparskor.

Mina gamla Puma Cell som införskaffades sisådär 2004 gjorde nästan mer skada än nytta så det var dags att börja att leta nya skor. Jag springer nästan uteslutande på skogsstigar och väldigt lite asfalt, så grepp och mjuk dämpning låg högt på listan. Jag hittade dessa Salmonskor online,  åkte ut till TeamSportia för en provning och fastnade för dom direkt. Dom väger lite, har underbar “snabbsnörning” och en dämpning som passar mig perfekt.

Pris: 1295kr.

Mer info, klicka HÄR.

Läs vidare för mina andra tre favoritinköp från 2012!

hagge

Haglöfs ISO Fleece Jacket.

Min gamla 8848 Altitude fleecejacka råkade hamna på jobbet där den blivit kvar, så det var dags att skaffa sig ett nytt värmande mellanlager. Valet föll på denna Haglöfsjacka då det var halva priset för klubbmedlemmar på TeamSportia i höstas. Jag ångrar inte en sekund att jag valde denna jacka framför andra. Passformen är perfekt, den värmer otroligt bra och funkar lika bra till ett par jeans under en shoppingrunda som till en tur i skogen.

Pris: 399kr, ord.pris: 799kr.

Mer info, klicka HÄR.

 

xperia-p-black-486x489

Sony Xperia P SmartPhone.

Min gamla trotjänare Xperia X10 Mini började kännas lite väl seg för att kunna hantera alla nya appar som kommer så i somras blev det att leta en ersättare.

Mina krav var att telefonen skulle ha max 3.5″-4″ skärm, ha ett chassi som inte kändes plastigt och som tål lite tuffare tag.

Jag tittade som vanligt på modeller från Sony/SonyEricsson (detta blir telefon nummer 8 i S/E-samlingen) och hittade P, en då helt ny modell med chassi som består av ett helgjutet stycke aluminum, 4″ skärm, tåligt glas och lite annat lullull. Sedan jag köpte telefonen i Juni så har den varit med om en hel del, förutom promenader och löpturer så har den besökt betonggolv, stengolv och byråben, och trots att en av smällarna var så hård att en flisa slogs ur aluminiumchassit så fungerar hårdvaran perfekt och skärmen är forfarande hel. En nackdel är dock att metallen blir sanslöst kall när man ute vintertid.

Pris: 329kr/mån med Halebop Rubbet. Kontant idag, runt 2200kr.

Mer info, klicka HÄR.

DSC_0177

B&W DM601 S2.

I somras så vävdes jag sakta men säkert av två kompisar in i hemmabio/HiFi-världen. Det hela slutade med ny reciever och dessa högtalare. Just den här modellen har ett par år på nacken men är trots det ganska eftertraktade i HiFi-kretsar.

Tillsammans med högkvalitativa ljudkällor så låter dessa två högtalare sjukt mycket bättre än många 5.1 ljudsystem som du kan köpa för 3000-4000kr på de stora elektronikkedjorna, framförallt när det gäller film. Kvaliteten på ljudet är suverän och jag kan rekommendera alla som tycker om att se på film att investera i ett bra 2.0 system istället för att ha dessa billiga 5.1-system med subwoofers som skakar hela kåken. Vill man bygga vidare så är det enkelt att hitta grejer som passar in.

Pris: 1200kr (begagnade).

Mer info, klicka HÄR eller HÄR.

Tills nästa gång, lev livets liv! / Nicklas

Published by Nicklas

Namnet är Nicklas, föddes i Sollefteå nådens år 1985. Tycker om att ta livet som det kommer och inte oroa sig så mycket om långtidsplanering, vad ska sådant vara bra för? Lev väl, Heppåre!

6 replies on “Bästa Prylarna 2012 – Nicklas grejer.”

 1. Snyggt! Forsätter på spännande tema, prylar 🙂
  Jag försökte skriva ett svar till Jens för nån dag sen men det gick inte.
  Tycker telefonen och högtalarna är intressanta, är själv sugen att köpa ljud till hemmabion, och blivit lite lockad av något åt hifi-hållet. Har du nån rekommendation på reciever + högtalare?

 2. Det beror helt och hållet på vilken budget du har, själv så hade jag sjukt lite pengar att röra mig med men fick tag på grejer till rätt pris.Mina ljudnördarvänner rådde mig att börja med 2.0 då man får bästa ljudet för en liten slant på det viset, och jag är sjukt nöjd.

  Köpte mig en Yamaha RX-V2400 RDS för 1000kr, den har några år på nacken men stödjer 7,1, DTS, DD, THX och lite annat smått och gott samt har 7 separata slutsteg på 120w/st och pre-out, dock inte HDMI vilket kan vara lite surt då min TV bara har två ingångar..
  Om man sedermera vill bygga ut med basstöd och sorround så går det enkelt när jag nu redan har en reciever som klarar av det.

  En lista på bra nya apparater kan du hitta här:
  http://www.prisjakt.nu/kategori.php?cols=124%2C138%2C3414&o=produkt_pris_inkmoms&l=s89556304
  Hade jag inte köpt min beggade så hade jag nog slagit till på en Marantz NR1403.

  Vad gäller högtalare så är det en djungel jag sällan sett maken till, och alla högtalare passar heller inte alla öron. Den ene av mina chefer (som också är lite ljudnördar) tycker t.ex. att Dali har bättre ljud än B&W, medan den andra tycker helt tvärtom. Så tips är att provlyssna grejer du tänker köpa. På Blocket och på http://www.hifimagasinet.com/ kan du hitta massor av begagnade grejer till vettigt pris.

  http://www.faktiskt.se/, http://www.hifimagasinet.com och http://www.minhembio.com/ har forum med sjukt mycket information också, eller ploppa in på IRC, QuakeNet, #compelloracing och surra lite med Citgho e& Mordiiax som hjälpte mig mycket 🙂

  Mycket svammel kanske, men hoppas det hjälpte nåt iaf.

 3. Härligt inlägg med bra tips på flera saker som jag kommer att titta närmare på framöver! Det börjar bli läge att investera i ett par nya skor att ersätta mina gamla och välanvända Mizuno skor. De kombinerar relativt låg vikt med ganska lite dämpning och har fungerat fint för mig. Jag är inget fan av asfalt så det blir ganska lite av sådan löpning. Hur pass mycket dämpning är det på XR Mission? Jag är på jakt efter något lätt och ganska odämpat att kompletera mina multiskor med.som i första hand får stå för bergslöpning.

  Fleecen såg helt grym ut och hittar jag den till bra pris slår jag till direkt! 😉

  Nu vill vi se vad Larsson införskaffade för grymma prylar under 2012!.

 4. Jag tycker att skorna dämpar alldeles lagom, och dom är uppbyggda så att man får den där lite rullande känslan i löpstegen. Bra kontakt med marken så man känner ojämnheter och annat tycker jag.

  Fleecen finns för 499:- på TeamSportia, säg till om du vill att jag ska kolla om dom har några kvar på butiken i Birsta 🙂 Eller har ni det i Umeå också?

 5. Tycker att Salomon kan sponsra LifeLivers.com med lite prylar efter all denna spontanta gratisreklam! Det är ju inte vårt fel att de gör bra grejer? 😉

 6. Får vi upp antalet “likes” och läsare och kan lägga fram bra argument för det så är det nog säkert ingen omöjlighet 🙂

Comments are closed.