Turf – Outdoor Addiction

image

Nu när jag äntligen är något så när frisk efter vinterns influensa är träningssuget väldigt stort! Så här på vårvintern är det också riktigt härligt att ta sig ut och träna. I brist på skidor är det cykel eller löpning som gäller för min del. Att nöta cykel tycker jag blir rejält mycket roligare om man gör det till en tävling. Enter Turf!

image

Ett smartphonespel som går ut på att ta över olika zoner i och runt sin stad med hjälp av telefonens gps. Detta ger ett antal poäng samt en viss poäng per timme baserat på antalet kontrollerade zoner. Varje månad innebär en ny omgång och detta svenskutvecklade spel lyckas mobilisera ungefär 200 Umeåbor varje månad. På spelkartan kan man följa sin egen och motståndarnas framfart. Ofta blir det race för att vara först fram till en zon.

Tänk stadsorientering på cykel. Riktigt roligt, särskilt när en chatfunktion i spelet möjliggör smidig kommunikation spelarna emellan. När telefonen utbrister “zone lost” uppmuntrar det verkligen till hämndaktioner och nya tag på cykeln.

image

Har ni inte testat än kan jag varmt rekommendera spelet. Det är gratis för Android och en iPhone version kommer under året. Ett bra och att beroendeframkallande sätt att göra träningen lite roligare! Turf

image

Published by Jens

Dream as if you would live forever. Live as if you would die tomorrow.